Gitarista Luboš Brtáň prichádza s jazzovou novinkou Steps Into The Past

NETKY.SK • 4 Marec 2016, 10:32 • 2 min
Gitarista Luboš Brtáň prichádza s jazzovou novinkou Steps Into The Past

BRATISLAVA - Gitarista Luboš Brtáň patrí k mladým hudobníkom s rozpoznateľným rukopisom. Snahu o netradičné kombinácie, inovatívny kompozičný štýl a prirodzené inklinovanie k modernému zvuku pretavil do nahrávky Luboš Brtáň Organ Section – Steps Into The Past. Vydal ju Hudobný fond.

slovakia

left justify in out

„Je to hlavne jazzový album, ale poslucháč nájde na ňom vplyvy rôznych štýlov, trocha rocku aj latina. Pre mňa osobne nie je nálepka jazzové CD taká dôležitá. Jednoducho sú to moje skladby tak, ako som ich počul,“ objasňuje charakter novinky Luboš Brtáň.

 

Na albume Steps Into The Past spája jazzovú tradíciu so súčasnými trendmi. Jedinečná kombinácia: gitara, saxofón, bicie a organ spĺňa zadanie originálnej nahrávky. Jej výslednú podobu pomáhali tvarovať organista Fabian Supancic, saxofonista Sandor Molnar a bubeník Marián Ševčík. Medzinárodná zostava, výlučne autorská tvorba. Dva silné tromfy novinky Steps Into The Past.

 

„Album je pre poslucháčov, ktorí majú radi dobrú hudbu. Celý album je veľmi melodický. Nie je to typický jazzový album s dlhými sólami,“ dopĺňa Brtáň. Už samotný názov CD napovedá, že mladý hudobník a skladateľ sa na novinke rozhodol bilancovať: „Všetky skladby sú o medziľudských vzťahoch, pretože tie sú pre mňa najsilnejšou emóciou. Aj preto je album Steps Into The Past mojou osobnou výpoveďou.“

 

Ignorovanie hraníc hudobných štýlov je jedným z charakteristických znakov súčasnej jazzovej generácie. Brtáňova novinka nie je výnimkou. Vplyv moderného zvuku ho zasiahol už počas štúdia na prestížnej Kunst Universität Graz. Na bratislavskom konzervatóriu sa Brtáň zase stretol s gitaristom a skladateľom Matúšom Jakabčicom, u ktorého navštevoval predmety Jazzová kompozícia, Jazzová harmónia a Aranžovanie, čo značnou mierou ovplyvnilo jeho budúce hudobné smerovanie.

 

 

Tracklist albumu Luboš Brtáň Organ Section - Steps Into The Past:

1. Confused
2. Chickie
3. Saying goodbye
4. Interlude - Time dilation
5. Julia
6. After All
7. Last emotion
8. No Answer

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies