Gitarista kapely The Afghan Whigs má rakovinu

NETKY.SK • 2 November 2016, 12:40 • 2 min
Gitarista kapely The Afghan Whigs má rakovinu

BRATISLAVA - Dave Rosser, gitarista americkej rockovej kapely The Afghan Whigs, má rakovinu hrubého čreva. Informáciu potvrdil líder skupiny Greg Dulli, ktorý s ostatnými členmi pripravil na podporu kolegu dva koncerty.

slovakia

left justify in out

Prvý z nich sa bude konať 10. decembra v Civic Theatre v New Orleans. Ako hostia sa predstavia napríklad Mark Lanegan z už nefungujúcej kapely Screaming Trees alebo speváčka Ani DiFranco. Druhé vystúpenie sa uskutoční 14. decembra v Teragram Ballroom v Los Angeles, pričom na pódiu sa objavia aj 51-ročný Lanegan, hudobník a producent Moby alebo speváčka Carina Round.

 

Kapela plánuje počas oboch večerov odohrať všetky skladby z albumu Black Love (1996), ktorý sa 25. novembra dočká reedície. "Dave Rosser je mojím blízkym priateľom a kolegom viac ako desať rokov. Dúfame, že prostredníctvom týchto koncertov mu pomôžeme vyhnúť sa všetkým finančným problémom, ktoré môžu nastať v dôsledku jeho liečby. Všetky získané peniaze z týchto vystúpení poputujú na jeho liečbu. Dúfam, že sa všetci stretneme a preukážeme podporu Daveovi, ktorý vystúpi spolu s nami," uviedol Dulli. Fanúšikovia a fanúšičky môžu finančne prispieť na liečbu gitaristu aj prostredníctvom zbierky na webstránke www.gofundme.com.

 

The Afghan Whigs fungujú s prestávkami od roku 1986. Kapela vznikla v meste Cincinnati v štáte Ohio a doteraz nahrala sedem štúdioviek, pričom zatiaľ posledná s názvom Do to the Beast vyšla v roku 2014. Na konte majú tiež niekoľko EP nahrávok či kompilácie Historectomy (1998) a Unbreakable: A Retrospective 1990 - 2006 (2007). Dave Rosser je tiež členom kapely The Twilight Singers a pôsobil aj v skupine The Gutter Twins.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona