Gitarista Gary Moore zo skupiny Thin Lizzy zomrel vo veku 58 rokov

NETKY.SK • 7 Február 2011, 08:36 • 2 min
Gitarista Gary Moore zo skupiny Thin Lizzy zomrel vo veku 58 rokov

Gitarista Gary Moore zo skupiny Thin Lizzy zomrel vo veku 58 rokov - Kultúra Gitarista Gary Moore z vplyvnej írskej rockovej skupiny Thin Lizzy zomrel vo veku 58 rokov. Oznámili to dnes jeho kolegovia.

slovakia

left justify in out

img

Gitarista Gary Moore z vplyvnej írskej rockovej skupiny Thin Lizzy zomrel vo veku 58 rokov. Oznámili to dnes jeho kolegovia.
      Moora našli dnes mŕtveho v hoteli v Španielsku na južnom pobreží Costa del Sol, kde bol na dovolenke. Príčina smrti zatiaľ nie je známa. Uviedol to manažér Adam Parsons pre britskú spravodajskú stanicu BBC.
      Podľa hudobníkovej webovej stránky Moore zomrel v sobotu 5. februára.
      Bubeník Brian Downey povedal, že Moorova smrť je "totálny šok", a gitarista Scott Gorham vyhlásil, že Moore bol "vynikajúci muzikant a vynikajúci chlapík".
      Gary Moore sa narodil v roku 1952 v Belfaste v Severnom Írsku. Bol členom dublinskej skupiny Skid Row, odtiaľ v roku 1973 odišiel do skupiny Thin Lizzy. Odišiel z nej po štyroch mesiacoch, ale o štyri roky sa opäť stal jej členom a hral aj na jej albume s názvom "Black Rose".
      Neskôr sa vydal na úspešnú sólovú dráhu a majstrovskou bluesovou hrou na gitare si vyslúžil veľké uznanie ďalších hudobníkov.
      K celosvetovým hitom skupiny Thin Lizzy zo 70. rokov minulého storočia patria skladby ako "The Boys are Back in Town" a "Whiskey in the Jar". Frontman Phil Lynott zomrel v roku 1986, ale skupina hráva na turné v rôznych zostavách aj v súčasnosti.

Zdroj: TASR/Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies