Giro d'Italia nebude v roku 2017 štartovať v Japonsku

NETKY.SK • 4 November 2015, 12:29 • 2 min
Giro d'Italia nebude v roku 2017 štartovať v Japonsku

BRATISLAVA - Tradičné májové cyklistické podujatie Grand Tour Giro d'Italia sa v roku 2017 nezačne v Japonsku.

slovakia

left justify in out

S touto informáciou vyrukoval v utorok belgický portál Sport/Voetbalmagazine, ale riaditeľ organizujúcej spoločnosti RCS Sport Mauro Vegni ju zmietol zo stola. Giro by odštartovalo v prefektúre Šizuoka štyrmi etapami, v programe bol aj dojazd na najvyššiu horu Japonska Fudži v nadmorskej výške 3776 m. Bolo by to po prvý raz, čo by sa preteky Grand Tour konali mimo Európy.


"To nie je niečo, čo viete zariadiť hneď na ďalší rok. Potrebujete čas, súhlasy od UCI a tímov. Ide o dve veci: po prvé je na to priskoro a po druhé, v roku 2017 sa uskutoční storočnicová edícia. Bol by som rád, keby Giro zostalo vtedy na domácej pôde, aby sme mohli osláviť zrodenie týchto pretekov v roku 1909. Japonsko je navyše ďaleko. Museli by sme vyčleniť najmenej dva ďalšie voľné dni. Už pre budúci rok som tvrdo tlačil na UCI, aby mi povolila jeden navyše," povedal Vegni.


Budúcoročné Giro sa dvanástykrát začne v cudzine, konkrétne v Holandsku. Po prvý raz odštartovalo mimo Talianska v roku 1965 - na území susedného San Marína. Informácie pochádzajú z portálu Cycling Weekly.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies