Giro d'Italia 2018 možno odštartuje v Japonsku

NETKY.SK • 12 Máj 2016, 14:53 • 2 min
Giro d'Italia 2018 možno odštartuje v Japonsku

TOKIO - Cyklistické preteky Grand Tour Giro d'Italia by mohli podľa detailných informácií talianskeho denníka La Stampa štartovať v roku 2018 na území Japonska.

slovakia

left justify in out

Úvodné štyri etapy Corsa Rosa by sa uskutočnili v prefektúre Šizuoka, vrátane dojazdu na najvyššiu horu krajiny Fudži v nadmorskej výške 3776 metrov. Dobre informovaný žurnalista Giorgio Viberti uviedol, že riaditeľ Gira Mauro Vegni údajne odcestoval do Japonska. Ak delegácia z krajiny vychádzajúceho slnka tento rok zavíta na tradičné májové podujatie, kontrakt by mohol byť na stole v najbližších týždňoch.

Správy o štarte Gira v Japonsku sa objavili už vlani, Vegni vtedy odmietol správy o uskutočnení dohody, ale zároveň nevylúčil spoluprácu v budúcnosti. "O Giro d'Italia je vždy veľký záujem, nebudem popierať, že sme v kontakte s ľuďmi z Japonska, ale je príliš skoro povedať, či z toho niečo bude," povedal vtedy Vegni pre Cyclingnews. Organizujúca spoločnosť Gira RCS Sport sa teraz odmietla vyjadriť k informáciám denníka La Stampa. Budúci rok Giro oslavuje storočnicu, v rámci veľkolepých osláv by malo štartovať na Sardínii, trasa by sa neskôr presunula na Sicíliu a posledný týždeň by jazdci strávili v horách na severe Talianska.

Štart v Japonsku by znamenal 13. začiatok pretekov mimo Apeninského polostrova, ale premiérovo mimo Európy. Tohtoročná Grande Partenza sa konala v Holandsku, kde sa celkovo išli tri etapy. Neustále sa špekuluje o nových destináciách, do úvahy podľa nedávnych informácií českého Sportu prichádza v roku 2019 údajne aj Česko so Slovenskom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona