Gipsy Kings sa po siedmich rokoch vrátia do Bratislavy

NETKY.SK • 11 Október 2017, 15:49 • 2 min
Gipsy Kings sa po siedmich rokoch vrátia do Bratislavy

BRATISLAVA - Svetoznáme zoskupenie francúzskych muzikantov, ktoré má na konte viac ako 20 miliónov predaných albumov, niekoľko ocenení Grammy a hity ako Bamboléo, Baila Me či Volare, prichádza opäť na Slovensko.

slovakia

left justify in out

Gipsy Kings sa 30. apríla 2018 vrátia do slovenskej metropoly, aby rozozvučali Aegon arénu svojimi jedinečnými španielskymi vokálmi a zvukmi gitár v rytme flamenca. Exkluzívne, v pôvodnej zostave, spolu s Chicom Bouchikhim, ktorý sa na pódiu pripojí ku Nicolasovi Reyesovi, Toninovi Baliardovi, Canutovi Reyesovi, Patchaiovi Reyesovi a Paulovi Reyesovi.

 

Od hrania v uliciach Cannes a St. Tropez to dotiahli až na špičku amerických a svetových hudobných rebríčkov. „Aj keď je to už 30 rokov, stále chceme robiť novú muziku, pretože je to náš život, to, kým sme,“ hovorí o súčasnom spojení Nicolas Reyes. „Ale myslím, že raz príde čas, kedy prenecháme Gipsy Kings našim synom,“ dodáva o budúcnosti.

 

Na koncerte sa tak Gipsy Kings & Chico, spolu s celou kapelou, vrátia k svojim prevratným hitom ako Bamboléo, Djobi, Djoba, Baila Me či Volare, ktorými pred vyše 30 rokmi rozhýbali svet a predstavia aj svoj najnovší album, ktorý vychádza už v novembri. Hudba, ktorá spája Chicove severoafrické korene s bohatou kultúrou a tradíciami, ktoré boli prenesené z Katalánska do stredomorských oblastí južného Francúzska v 30. rokoch, je to hudba, stelesňujúca vášeň, lásku a spontánnosť tradičného cigánskeho spôsobu života a milovania.

 

V roku 1991 Chico odišiel z Gipsy Kings a založil svoju vlastnú kapelu Chico & The Gypsies, s ktorou obišiel celý svet, vypredal mnohé koncerty a vydal albumy s priateľmi, medzi ktorými boli okrem iného aj Charles Aznavour, Nana Mouskouri či Kim Wilde. Teraz sa však rodina opäť spojila a pripravuje spoločne veľkolepú šou.

 

„V pondelok 30. apríla 2018 sa môžu diváci v Aegon aréne tešiť, že zažijú vzrušenie a vášeň, ktorú na pódiu predvedú Gipsy Kings & Chico.“ 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies