Ginola chce kandidovať na post prezidenta FIFA

NETKY.SK • 16 Január 2015, 10:10 • 2 min
Ginola chce kandidovať na post prezidenta FIFA

LONDÝN - Bývalý francúzsky krídelník David Ginola v piatok oznámi svoju kandidatúru na post prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie FIFA. Niekdajší hráč Newcastle United či Tottenhamu Hotspur ale nemá prakticky žiadnu šancu vo voľbách uspieť a pravdepodobne ani nezíska potrebný počet nominácií, aby mohol oficiálne vstúpiť do boja o najvyšší post, informoval britský denník The Sun.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťsedemročný Ginola bude tretím oficiálnym kandidátom na post šéfa FIFA. Pred ním už svoj záujem avizovali ďalší Francúz Jerome Champagne a jordánsky princ Ali Bin Al Hussein. Úradujúci prezident Švajčiar Sepp Blatter by mal formálne oznámiť opätovnú kandidatúru v najbližších dvoch týždňoch a je favoritom na svoje piate volebné víťazstvo.

 

"Je čas na oživenie futbalu. Musíme byť odvážni a zaoberať sa tým, čo sa deje s hrou, ktorú milujeme," cituje The Sun slová Ginolu. "Nemám záujem vracať sa k hriechom minulosti, je to o tom posunúť futbal dopredu a dostať fanúšikov do centra hry. Futbal patrí ľuďom a zaslúžia si, aby mali právo sa vyjadriť. Chceme transparentnosť, aby všetci vedeli, kam ide každý jeden cent. Ľudia musia cítiť dôveru v rozhodnutia tých, ktorí sú v najvyšších funkciách." 

 

Ginola má svoju kandidatúru oznámiť v piatok na tlačovej konferencii v Londýne. Jeho kampaň sa ale môže stať oficiálnou až vtedy, ak do 29. januára preukáže podporu od piatich národných asociácií. O prezidentovi FIFA rozhodne kongres v Zürichu 29. mája.

 

Prvých desať rokov svojej aktívnej kariéry strávil Ginola vo Francúzsku, keď pôsobil aj v Paríži St. Germain. V roku 1995 odišiel do Anglicka a postupne obliekal dresy Newcastlu, Tottenhamu, Aston Villy a Evertonu. V 90-tych rokoch reprezentoval Francúzsko v 17 medzištátnych dueloch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies