Ginóbili predĺžil v San Antoniu zmluvu do konca kariéry

NETKY.SK • 4 Júl 2013, 11:48 • 2 min
Ginóbili predĺžil v San Antoniu zmluvu do konca kariéry

SAN ANTONIO - Argentínska trvalka Manu Ginóbili bude "kvitnúť" v basketbalovom San Antoniu až do konca svojej kariéry v NBA, ktorú celú zasvätila tomuto texaskému klubu. Skúsený 36-ročný ľavoruký strieľajúci rozohrávač (nar. 28. júla 1977) odmietol čoraz hlasnejšie skloňovaný koniec aktívnej činnosti a predĺžil kontrakt so Spurs.

slovakia

left justify in out

"S nadšením oznamujem, že zostávam súčasťou tímu ešte ďalšie dve sezóny," napísal na Twitteri rodák z mesta Bahía Blanca. Detaily kontraktu nie sú známe, ale hráč pravdepodobne dostane oveľa menej ako 14,1 milióna dolárov z poslednej sezóny. Oficiálne môžu zmluvu podpísať až po 10. júli. 

Večný náhradník Ginóbili mal v minulej sezóne priemer 11,8 bodu a 4,6 asistencie na zápas v základnej časti. V play-off, kde Spurs stroskotali až v absolútnom finále na Miami 3:4 na zápasy, pomohol tímu už aj ako člen základnej päťky priemermi 11,5 bodu a 5 asistencií. 

Na klubovej i reprezentačnej úrovni mimoriadne úspešný Ginóbili je jediný aktívny basketbalista na svete, ktorý má na konte titul šampióna NBA (2003, 2005, 2007), zlato na OH (Atény 2004) a prvenstvo v Eurolige (2001 s tímom Kinder Bologna) zároveň.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona