Gill je opäť bližšie k postu viceprezidenta FIFA

NETKY.SK • 27 Január 2015, 10:22 • 2 min
Gill je opäť bližšie k postu viceprezidenta FIFA

NYON - Do exekutívy Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) smeruje jeden z najväčších kritikov prezidenta organizácie Seppa Blattera.

slovakia

left justify in out

Bývalý výkonný riaditeľ Manchestru United David Gill je jedným z dvoch kandidátov na obsadenie postu viceprezidenta FIFA rezervovaného pre zástupcu štyroch britských asociácií. V hlasovaní členských krajín Európskej futbalovej únie (UEFA), ktoré sa uskutoční 24. marca, sa rozhodne medzi ním a šéfom waleského futbalu Treforom Lloydom Hughesom.

 

Gill riaditeľoval na Old Trafforde 10 rokov, odstúpil predvlani, zakrátko získal miesto v exekutíve UEFA a sedí v rade riaditeľov anglickej Futbalovej asociácie (FA). 

 

Briti majú garantovanú pozíciu viceprezidenta FIFA, ale prvý raz ho budú vyberať všetci členovia UEFA, nie iba štyria britskí. Už na májovom kongrese FIFA, ktorý zvolí svojho lídra, môže Gill nahradiť Jima Boycea zo Severného Írska. "Svojou kandidatúrou chcem rozprúdiť debatu o pokračovaní v reformách," deklaroval dávnejšie Gill, ktorý v júni minulého roku v Brazílii otvorene vystúpil proti Blatterovmu úmyslu uchádzať sa o piaty mandát prezidenta FIFA. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies