Giggs, Scholes a Nevillovci kúpili klub Salford City

NETKY.SK • 28 Marec 2014, 10:30 • 2 min
Giggs, Scholes a Nevillovci kúpili klub Salford City

LONDÝN - Dlhoročný futbalista Manchestru United Ryan Giggs kúpil spoločne so svojimi bývalými spoluhráčmi z "Class of 1992" anglický klub FC Salford City, ktorý pôsobí v ôsmej lige. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Giggs spoločne Paulom Scholesom, Gary Nevilleom, Philom Nevilleom a Nicky Buttom skompletizujú transakciu neskôr v tomto roku. Do skupiny "Class of 1992", ktorá vyhrala v danom roku juniorský šampionát Anglicka, patril aj David Beckham. Ten však zakladá v súčasnosti klub v americkom Miami. 

 

"Každý vie, ako dôležitý je Salford pre mňa, takže táto vzpružujúca akvizícia je presne to, v čo od srdca veríme," povedal Giggs, ktorý má 40 rokov, ale ešte stále je hráčom prvého tímu na Old Trafforde. "Chceme zaujať futbalovú komunitu, využiť naše futbalové skúsenosti a vedomosti pri výchove mladých talentov, no fakt, že to je v Salforde to pre mňa robí všetko ešte atraktívnejšie." 

 

Gary Neville, ktorý ukončil kariéru v roku 2011 po tom, ako za Manchester United odohral takmer 20 rokov, má na Salford rovnako úzku väzbu. "Nikdy nezabudnem na to, ako som mal v 11-tich rokoch svoju prvú skúšku za Manchester United práve v Salforde. Salford City FC pre mňa reprezentuje tie prvé roky plné oddanosti, hladu po futbale, entuziazmu a futbalového ducha. Už sa teším na toto nové dobrodružstvo," konštatoval Gary Neville.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies