Giggs prekonal Raulov rekord v počte zápasov v Lige majstrov

NETKY.SK • 3 Október 2013, 10:29 • 2 min
Giggs prekonal Raulov rekord v počte zápasov v Lige majstrov

DONECK - Waleský futbalový stredopoliar Ryan Giggs z Manchestru United prekonal v stredu rekord Španiela Raúla Gonzáleza v počte odohratých zápasov v prestížnej Lige majstrov.

slovakia

left justify in out

V dueli A-skupiny, v ktorom "červení diabli" remizovali v Donecku so Šachtarom 1:1 nastúpil ako striedajúci hráč v 66. minúte za Marouanea Fellainiho a bolo to pre neho už 145. vystúpenie v elitnej súťaži.

Tridsaťdeväťročný Giggs tak o jeden zápas preskočil bývalého skvelého kanoniera Realu Madrid, ktorý v LM hral aj za Schalke 04. "Je to niečo úžasné. Už pred zápasom som mu povedal, aby sa pripravil, pretože bude hrať. Je to neuveriteľný rekord, je to neuveriteľný hráč, čo viac sa už k tomu dá povedať," povedal na margo míľniku tréner anglického majstra David Moyes.

Ikona klubu z Old Trafford je už momentálne aj súčasťou trénerského realizačného tímu. Počas kariéry v Manchestri vyhral LM v rokoch 1999 a 2008. V súťaži debutoval pred viac ako dvadsiatimi rokmi v septembri 1993.  

Najviac odohratých zápasov v LM (vrátane predkôl):
1. Ryan Giggs (Wal.) 145, 2. Raúl González (Šp.) 144, 3. Paolo Maldini (Tal.) 140, 4. Xavi Hernández (Šp.) 139, 5. Clarence Seedorf (Hol.) a Iker Casillas (Šp.) obaja po 131.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies