Gigantické sršne zabili v Číne už 41 ľudí!

NETKY.SK • 2 Október 2013, 15:15 • 2 min
Gigantické sršne zabili v Číne už 41 ľudí!

PEKING — Čínske úrady oznámili, že nezvyčajný nárast počtu útokov sršňov v centrálnej Číne si vyžiadal už najmenej 41 obetí.

slovakia

left justify in out

Provinčná vláda v Šaan-si v stredu uviedla, že útoky zasiahli nielen mesto An-kchang, odkiaľ hlásia 19 obetí, ale vyskytli sa tiež v iných dvoch mestách, kde si vyžiadali ďalších 22 mŕtvych. Celkovo v regióne sršne dobodali 1 600 ľudí, z ktorých 37 je v kritickom alebo vážnom stave v nemocniciach. Provinčná vláda preto mobilizovala špeciálny zdravotnícky tím a vycvičila ďalší personál, aby sa o obete postaral. Podľa jej údajov sa sršne pária a migrujú v septembri a októbri, kedy sú tiež najagresívnejšie.

Normálne zomrie v regióne na bodnutie sršňom každý rok len zopár ľudí, predovšetkým v lesnatých oblastiach, tento rok je však počet napadnutí týmto hmyzom výnimočne vysoký. Miestni predstavitelia predpokladajú, že k intenzite útokov mohla prispieť aj zmena klímy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies