Gigant Google na Slovensku platí na daniach iba pár tisíc

NETKY.SK • 1 Február 2016, 13:40 • 2 min
Gigant Google na Slovensku platí na daniach iba pár tisíc

BRATISLAVA - Americká spoločnosť Google, špička v poskytovaní internetovej reklamy na Slovensku zdaňuje iba príjmy za služby a podstatná časť tržieb, teda reklama je predmetom dane mimo Slovenska, informujú dnešné Hospodárske noviny.

slovakia

left justify in out

Cez Google na Slovensku preinzerujú firmy desiatky miliónov eur ročne. Slovenský Google však poskytuje iba doplnkové služby. V roku 2014 vykázal Google Slovensko tržby okolo 1,9 milióna eur a zisk pred zdanením asi 140-tisíc.

 

Šéf Googlu Slovakia Rasťo Kulich otázky o daniach nekomentoval. Denník odkázal na írsku centrálu. 
„Slovensko sa pripojilo k iniciatíve automatickej výmeny daňových informácií, prostredníctvom ktorej sa minimalizujú možnosti nežiaducej daňovej optimalizácie nadnárodných spoločností,“ povedal pre HN na štátny tajomník ministerstva financií Radko Kuruc. 

 

Zdaňovanie Googlu je viac ako len horúcou témou naprieč Európou. Napríklad britská vláda sa s ním dohodla na spätnom doplatení daní za takmer 180 miliónov eur, uzatvára denník.

 

Google však nezdaňuje všetky svoje príjmy ani v Írsku. Peniaze plynú na Bermudy, kde neplatí žiadne dane.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies