Gibraltár zavedie reguláciu ICO

NETKY.SK • 12 Február 2018, 19:00 • 2 min
Gibraltár zavedie reguláciu ICO

GIBRALTÁR – Gibraltárska vláda a Komisia pre finančné služby Gibraltáru (GFSC) oznámili, že v nadchádzajúcich týždňoch vypracujú návrh zákona, ktorý bude regulovať ponuku ICO na tomto britskom zámorskom území.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Návrh zákona zameraný na reguláciu propagácie, predaja a distribúcie digitálnych tokenov na území Gibraltáru bude prvým súborom nariadení, ktoré boli vyvinuté špeciálne pre ICO, tvrdia zákonodarcovia.

 

Jedným z hlavných aspektov nariadení ICO v Gibraltári bude zavedenie koncepcie "oprávnených sponzorov", ktorí by mali byť "zodpovední za zabezpečenie súladu s pravidlami priznania príjmov a ekonomickej kriminality", povedal Sian Jones, jeden z vedúcich poradcov GFSC.

 

img

 

Návrh zákona takisto ustanoví pravidlá zverejňovania, ktoré budú vyžadovať, aby projekty ICO poskytovali "primerané, presné a vyvážené informácie každému, kto kupuje tokeny", uviedla vláda a Komisia pre finančné služby.

 

V roku 2017 bolo na celom svete pomocou ICO vyzbieraných až 3,7 miliardy dolárov v porovnaní so 100 miliónmi v roku 2016. Toto enormné rozšírenie trhu s ICO malo byť dôvodom, prečo gibraltárske úrady podnikli patričné kroky.

 

img

 

GFSC ešte v septembri 2017 vydalo oficiálne vyhlásenie, že s rýchlo rastúcim počtom ICO rastie aj riziko pre investorov, kvôli vysoko rizikovej a špekulatívnej povahe kampaní na získavanie finančných prostriedkov cez ICO.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies