Gibraltár nechce v premiére utŕžíť od Slovákov debakel

NETKY.SK • 19 November 2013, 09:00 • 2 min
Gibraltár nechce v premiére utŕžíť od Slovákov debakel

ALMANCIL - Aj napriek tomu, že v kádri futbalového trpaslíka Gibraltáru sú len traja profesionálni hráči, šéf exekutívy národnej asociácie Dennis Beiso verí, že tím nebude v utorňajšom prípravnom zápase so Slovenskom čeliť ponižujúcej prehre.

slovakia

left justify in out

Nováčik v európskej futbalovej rodine nastúpi na medzištátny zápas proti zverencom Jána Kozáka na Estádio Algarve pri portugalskom meste Faro. "Naša situácia je podobná ako v iných menších európskych krajinách, či už Andorra, Lichtenštajnsko alebo Malta. Keď začínali s futbalom, pravidelne utŕžili prehry 0:8, 0:9 či 0:10. V súčasnosti je už oveľa ťažšie ich zdolať," uviedol pre agentúru Reuters Beiso.

Gibraltár, ktorí má okolo 1400 hráčov a dve súťaže s 20 tímami, sa iba sa 24. mája 2013 stal 54. členom Európskej futbalovej únie (UEFA). Beiso verí, že utorňajší súboj bude veľkým lákadlom pre domácich obyvateľov: "O duel je veľký záujem. Ľudia spoločne organizujú sledovanie zápasu v baroch a domácnostiach. Bude to veľká spoločenská udalosť." V kádri nováčika sú pritom len traja profesionálni hráči, zvyšok tvoria úradníci, požiarnik či policajt. Môžu sa však oprieť o skúsenosti bývalého obrancu Manchestru United Dannyho Higginbothama, podľa ktorého ich štýl prináša prvky španielskeho a anglického futbalu. 

Na stretnutie sa teší aj tréner Allen Bula, ktorý to vníma ako skvelú skúsenosť. "Mnohí hráči nevedia, čo môžu očakávať. Je to niečo nové pre absolútne všetkých - hráčov, trénerov, vedenie. Chceme sa ukázať v dobrom svetle a určite to bude neopakovateľný zážitok."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona