Ghanský prezident v inauguračnom prejave použil časti prejavov Clintona a Busha

NETKY.SK • 9 Január 2017, 08:53 • 2 min
Ghanský prezident v inauguračnom prejave použil časti prejavov Clintona a Busha

ACCRA - Kancelária nového ghanského prezidenta sa dnes ospravedlnila za to, že vo svojom sobotňajšom inauguračnom prejave k národu použil niektoré pasáže z prejavov bývalých amerických prezidentov Billa Clinton a Georgea W. Busha.

slovakia

left justify in out

Krátko po tom, ako Nana Akufo-Addo zložil v ghanskej metropole Accra sľub, užívatelia sociálnych sietí upozornili na podobné pasáže v jeho vystúpení a v inauguračných prejavoch dvoch bývalých amerických prezidentov, Clintonovom v roku 1993 a Bushovom v roku 2001.

"Vyzývam vás, aby ste boli občanmi; občanmi, nie divákmi; občanmi, nie subjektmi; zodpovednými občanmi budujúcimi svoje spoločenstvá a náš národ," vyhlásil v sobotu ghanský prezident.

Bush v roku 2001 povedal: "Vyzývam vás, aby ste boli občanmi; občanmi, nie divákmi; zodpovednými občanmi budujúcimi spoločenstvá služieb a charakterný národ."

Podobne doslovný bol aj Clintonov citát.

K plagiátorstvu sa priznal riaditeľ tlačového oddelenia ghanského prezidenta a ospravedlnil sa zaň.

"Hlboko sa ospravedlňujem, že som neuviedol pôvodných autorov týchto citátov. Bolo to opomenutie a nebolo to úmyselné," povedal Eugene Arhin.

 






 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies