Ghana sa poučila, bude podpisovať zmluvy o odmenách

NETKY.SK • 3 Júl 2014, 11:15 • 2 min
Ghana sa poučila, bude podpisovať zmluvy o odmenách

RIO DE JANEIRO - Ghanská futbalová asociácia (GFA) sa zrejme konečne poučila z opakujúcich sa blamáží okolo finančných odmien pre hráčov reprezentujúcich krajinu na majstrovstvách sveta. Do budúcnosti sa chystá podpisovať s nimi zmluvy a peniaze posielať bankovým prevodom.

slovakia

left justify in out

Ghanskí futbalisti si na šampionáte v Brazílii vydupali dobrodružný let kufríka s 3 miliónmi dolárov v hotovosti priamo do dejiska turnaja. Peniaze musel zháňať samotný ghanský prezident John Dramani. GFA v snahe vyriešiť situáciu požiadala Medzinárodnú futbalovú federáciu (FIFA) o vyplatenie zálohy z prémie určenej za štart na MS. 

 

Podobné problémy sú už bežným sprievodným znakom účasti afrických výberov na vrcholných podujatiach. Štrajkom tento rok hrozili aj Kamerunčania či Nigérijčania. "Viete, africké federácie svojim hráčom neformálne nasľubujú hory-doly a potom nič z toho nesplnia. Je to jeden z dôvodov, prečo zatiaľ žiaden tím z kontinentu nezískal titul majstra sveta. Kvalitu na to majú," myslí si bývalý kapitán nigérijskej reprezentácie Sunday Oliseh. 

 

Do riešenia problému sa rozhodla vstúpiť aj FIFA. Chce zabezpečiť, aby dohody o odmenách boli podpísané už pred začiatkom šampionátov. "Je nám ľúto, že to muselo dospieť až do takéhoto smutného príbehu," konštatoval generálny sekretár FIFA Jérome Valcke. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies