Ghana dostane v Egypte špeciálnu ochranu

NETKY.SK • 11 November 2013, 11:17 • 2 min
Ghana dostane v Egypte špeciálnu ochranu

LOME - Pred odvetou afrického play-off o postup na futbalové majstrovstvá sveta 2014 do Brazílie medzi Egyptom a Ghanou sú veľké obavy o bezpečnosť súboja, ktorý sa uskutoční 19. novembra v Káhire.

slovakia

left justify in out

Generálny sekretár Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Jérome Valcke predstavil na pondelkovej schôdzke v Lome v Togu ministrovi športu Ghany a funkcionárom zväzu detaily bezpečnostných opatrení na štadióne v egyptskej metropole. Celý tím hostí dostane v Egypte špeciálnu policajnú ochranu. Prvý duel play-off sa hral 15. októbra v Ghane, domáci ho vyhrali vysoko 6:1 a sú jednou nohou na šampionáte.

V Egypte v súčasnosti nie je pokojná situácia, násilnosti na futbalových štadiónoch sú bežné. Schôdzka v Lome sa uskutočnila len deň po tom, čo sa mimo štadióna v Káhire pobili policajné zložky s fanúšikmi pred finálovým súbojom africkej Ligy majstrov medzi Al Ahly a Orlando Pirates. Pri incidente sa nikto nezranil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies