Gestá Merkelovej pozvali milióny migrantov, Zábojník sa obáva straty identity Európy

NETKY.SK • 21 September 2015, 11:26 • 2 min
Gestá Merkelovej pozvali milióny migrantov, Zábojník sa obáva straty identity Európy

BRATISLAVA - Gestá nemeckej kancelárky Angely Merkelovej dali do pohybu milióny utečencov a týmto sa generuje budúcnosť destabilizácie Európy a straty jej identity. Domnieva sa slovenský bezpečnostný expert Juraj Zábojník.

slovakia

left justify in out

"Ide pritom o nerealistickú politiku, ktorá stráca konzistentnosť a dochádza k rozbrojom medzi politikmi jednotlivých štátov EÚ, ktorých sa priamo tento problém dotýka. Raz Schengen platí, druhýkrát zase nie. Situácia v susednom Maďarsku je mimoriadne napätá a tento problém sa bezprostredne dotýka i nás. Doslova bezmocní predstavitelia Maďarska sú kritizovaní za to, že stavajú ploty, ale Európska únia im tento problém nijako riešiť nepomôže," uviedol pre TASR Zábojník.

 

Podľa jeho názoru desiatky tisíc utečencov budú teraz obchádzať hranice cez Chorvátsko a Slovinsko, aby sa dostali do Rakúska alebo do Nemecka, čo momentálne nám pomôže, ale nerieši to podstatu problému, ktorý Európska únia bezprostredne má.

 

"Súhlasím s okamžitým obnovením celoplošného dodržiavania schengenského priestoru, ako tvrdí Slovenská informačná služba (SIS), ktoré malo prísť už dávno. Nepovažujem to za nejakú výhru, že nemáme tie problémy ako susedné Maďarsko, pretože potenciálna infekcia generujúca nebezpečenstvo, ako je terorizmus, je vzhľadom k blízkosti problému našich susedov už aj u nás. SIS má určite informácie, že kto všetko k nám uteká. Sú to väčšinou oportunisti, ktorí, keď si zoberieme súčasnú situáciu v Maďarsku, ešte sa ani poriadne neohriali a už robia protestné akcie a demolujú všetko, čo majú pred sebou, a polícia to už takmer nezvláda. Koľko je medzi nimi podľa štatistiky a počtu pravdepodobnosti potenciálnych, ak nie skutočných džihádistov? Čakajú nás demolácie ulíc a ničenia majetku našich občanov? Merkelová ani netuší, čo ich v Nemecku čaká. To sa im vypomstí a absolútne tomu nerozumiem, prečo to doviedli do takéhoto stavu," zdôraznil ďalej bezpečnostný analytik.

 

"Hrozby pre Slovensko tu sú, a preto musia zvýšiť bezpečnostné zložky aktívnu činnosť a efektívne využívať rozpočet, ktorý majú, aby sme sa raz nezobudili do smutného rána," varoval na záver mimo iného Zábojník.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona