Gervinho: Bayern a City rešpektujeme, ale chceme postúpiť

NETKY.SK • 18 September 2014, 12:56 • 2 min
Gervinho: Bayern a City rešpektujeme, ale chceme postúpiť

RÍM - Návrat futbalistov AS Rím do Ligy majstrov po troch rokoch odmlky mal takmer exhibičný charakter. Rimania v súboji E-skupiny naplno využili výhodu domáceho prostredia a na Olympijskom štadióne v stredu zdolali ruského majstra CSKA Moskva 5:1.

slovakia

left justify in out

Už po prvej polhodinke bolo 4:0 a keď v 50. min hosťujúci obranca Sergej Ignaševič hlavou namieril do vlastnej siete, zápas sa už len dohrával.

 

V domácom drese zažiaril útočník z Pobrežia Slonoviny Gervinho, ktorý dva góly strelil a na ďalší prihral. Solídny výkon na hráča, ktorý strávil na trávniku 71 minút. "Tešia ma moje góly, ale prvoradý je tímový úspech. Sme nadšení tým, ako nám vyšiel tento zápas, ktorý bol pre nás návratom do Ligy majstrov," vyhlásil Gervinho po stretnutí. 

 

Server UEFA pripomína, že 27-ročný africký útočník len nedávno predĺžil kontrakt s Rimanmi do polovice roku 2018. V uplynulej sezóne strelil v 33 ligových stretnutiach deväť gólov, ďalšie tri pridal v Talianskom pohári. Na tohtoročných majstrovstvách sveta v Brazílii bol jedným z najlepších hráčov Pobrežia Slonoviny, skóroval proti Japonsku aj Kolumbii. Podľa Gervinha sa AS Rím pobije o postup zo skupiny do vyraďovacej časti napriek tomu, že ich ďalšími dvoma súpermi sú hviezdami nabité tímy Bayern Mníchov a Manchester City. 

 

"Chceme sa kvalifikovať do ďalšej fázy a verím, že sa nám to podarí. Pred Bayernom a City máme rešpekt. Sú to silné kluby, ale chceme postúpiť," cituje server UEFA Gervinha. 

 

Tréner rímskeho tímu Rudi García chválil nielen konečný výsledok, ale aj spôsob, akým sa jeho hráči k nemu dopracovali. 

 

"Hrali sme presne to, čo sme chceli. Ukázali sme vôľu, rýchlosť, ale aj vysokú efektivitu. Rozhodli sme zápas veľmi rýchlo a keď budeme hrať naďalej s takým entuziazmom, máme šancu na ďalšie dobré výsledky. Moji hráči milujú futbal a užívajú si to, že hrajú spolu," povedal García. Jeho zverenci v tejto sezóne zatiaľ neprehrali. V talianskej Serii majú po dvoch kolách na konte dve víťazstvá a skóre 3:0, v Lige majstrov vykročili rovnako výborne. 

 

"Prekvapila ma intenzita výkonu, ktorým sme sa prezentovali v prvom polčase. Boli sme hladní po kvalitnom medzinárodnom futbale. Naše vysoké víťazstvo je zaslúžené," uviedol brankár AS Rím Morgan De Sanctis. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies