Gerrard sa nerozlúči ziskom FA Cupu, Liverpool nestačil na Aston Villu

NETKY.SK • 20 Apríl 2015, 07:45 • 2 min
Gerrard sa nerozlúči ziskom FA Cupu, Liverpool nestačil na Aston Villu

LONDÝN - Steven Gerrard neukončí svoje 17-ročné pôsobenie v FC Liverpool ziskom prestížneho FA Cupu.

slovakia

left justify in out

"The Reds" totiž prehrali v semifinále Anglického pohára v londýnskom Wembley s futbalistami Aston Villy 1:2. Zverenci trénera Brendana Rodgersa sa po polhodine hry síce ujali vedenia zásluhou Philippa Coutinha, no birminghamskému tímu sa podarilo otočiť nepriaznivý vývoj zásluhou Christiana Bentekeho a Fabiana Delpha.

 

Aston Villa bola naposledy vo finále FA Cupu v roku 1957. V dueli o cennú trofej sa 30. mája stretne s Arsenalom Londýn. "Súpera sme zaskočili. Liverpool nedokázal nájsť recept na našu taktickú hru. Myslím si, že sme boli lepším tímom a postúpili sme zaslúžene," citovala agentúra Reuters slová trénera Tima Sherwooda, ktorý po prevzatí kormidla po Paulovi Lambertovi naštartoval tím ku kvalitným výkonom.

 

Rodgersa mrzelo, že jeho zverenci nedokázali do prestávky udržať jednogólové vedenie. "Z nejakých dôvodov sa na naše kopačky vkradla nervozita. Možno sme chceli až príliš zvíťaziť a zväzovalo nás to. Aston Villa nás prevýšila. Je mi ľúto Stevena Gerrarda, ktorý sa s Liverpoolom rozlúči bez cennej trofeje. V deň finále FA Cupu oslávi 35. narodeniny a bol by to pre neho krásny darček. Dnes hral výborne a urobil všetko pre to, aby pomohol tímu. Zlyhali sme však ako kolektív." Slovenský reprezentačný stopér Martin Škrtel odohral v drese Liverpoolu celý zápas.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona