Gerrard o penaltovom momente: Balotelli sa zachoval sebecky

NETKY.SK • 20 Február 2015, 09:51 • 2 min
Gerrard o penaltovom momente: Balotelli sa zachoval sebecky

LONDÝN - Kapitán Liverpoolu Steven Gerrard kritizoval spoluhráča Maria Balotelliho, ktorý podľa neho nepreukázal dostatočný rešpekt voči pravidlám. Vo štvrtkovom úvodnom 16-finálovom zápase Európskej ligy UEFA 2014/2015 proti futbalistom Besiktasu Istanbul totiž kontroverzný taliansky útočník vzal na svoje plecia exekúciu jedenástky, hoci prvotne bol na ňu určený Jordan Henderson.

slovakia

left justify in out

Striedajúci Balotelli si v 84. minúte vynútil, aby sa mohol postaviť k bielemu bodu. Prekvapený Henderson mu po chvíľkovej strkanici prepustil loptu a sledoval, ako Balotelli premenil ponúknutú príležitosť. "Penaltu mal kopať Jordan. Pravidlá sú pravidlá. Čo keby chcelo kopať penaltu šesť-sedem hráčov? Čo by sa dialo potom? Pravidlá treba rešpektovať. Bolo to od Maria zlomyseľné a sebecké. Síce penaltu premenil, ale spoluhráči by sa na ihrisku nemali hádať. Všetka úcta Jordanovi, ako sa v tejto situácii zachoval," vyhlásil Gerrard, ktorý pre zranenie do zápasu nezasiahol.

 

"Chcel som ísť kopať penaltu, ale potom ku mne prišiel Mario a vzal mi loptu z rúk. Už predtým premenil niekoľko dôležitých pokutových kopov a dúfal som, že teraz sa taktiež nebude mýliť," krotil emócie Henderson. Liverpool, v drese ktorého odohral na stopérskom poste celý zápas slovenský reprezentant Martin Škrtel, napokon vďaka Balotelliho zásahu zvíťazil nad Besiktasom 1:0. Tento výsledok mu pred odvetou (26. februára) dáva solídne vyhliadky na postup.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies