Germanwings zrušili 7 letov z Düsseldorfu, členovia posádky neboli schopní nastúpiť do práce

NETKY.SK • 25 Marec 2015, 09:22 • 2 min
Germanwings zrušili 7 letov z Düsseldorfu, členovia posádky neboli schopní nastúpiť do práce

DÜSSELDORF - Nemecké nízkonákladové aerolínie Germanwings po utorňajšej nehode jedného z ich lietadiel vo Francúzsku museli zrušiť sedem letov z Düsseldorfu, keďže niektorí členovia posádok pre rozrušenie z udalosti neboli schopní nastúpiť do služby.

slovakia

left justify in out

Predseda predstavenstva spoločnosti Lufthansa, ktorá je vlastníkom Germanwings, v utorok večer vyhlásil, že pocity zamestnancov chápe. "Nesmieme zabúdať, že mnohí z Germanwings sa poznali z členmi posádky, ktorá bola na palube havarovaného lietadla," povedal Carsten Spohr. Zabezpečenie "psychologickej podpory v prípade potreby" pritom označil za dôležitejšie ako snahu obnoviť čo najskôr normálnu prevádzku.

 

Lietadlo Germanwings typu Airbus A320, ktoré smerovalo z Barcelony do Düsseldorfu, sa v utorok dopoludnia z neznámeho dôvodu zrútilo vo francúzskych Alpách. Zahynulo zrejme všetkých 144 cestujúcich a šesť členov posádky. Podľa oficiálnych zdrojov je medzi obeťami 67 občanov Nemecka vrátane 16 stredoškolákov a dvoch operných spevákov. Na zozname cestujúcich figurujú aj desiatky Španielov, dvaja Austrálčania a po jednej osobe z Holandska, Turecka či Dánska. Japonská vláda vyhlásila, že v havarovanom lietadle sa pravdepodobne nachádzali aj dvaja občania Japonska.

 

 

Lietadlo po niekoľkominútovom klesaní z bežnej letovej výšky narazilo do terénu v odľahlej horskej oblasti ležiacej približne 90 kilometrov severozápadne od Nice. Ide pritom o najtragickejšiu leteckú nehodu vo Francúzsku za posledné desaťročia. Zverejnené zábery z miesta nešťastia zachytávajú drobné trosky rozptýlené po horskom úbočí, medzi ktorými je niekoľko väčších častí trupu lietadla s oknami. Oblasť ešte v utorok navštívili francúzsky minister vnútra Bernard Cazeneuve ako aj nemecký minister zahraničných vecí Frank-Walter Steinmeier. Cazeneuve informoval o náleze jednej z takzvaných čiernych skriniek, prehľadávanie trosiek pomocu vrtuľníkov však po zotmení prerušili.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies