Gergely: Budujeme prakticky nové mužstvo a bude to zmena

NETKY.SK • 14 Jún 2016, 17:40 • 2 min
Gergely: Budujeme prakticky nové mužstvo a bude to zmena

BRATISLAVA - V klube FC ViOn Zlaté Moravce, ktorý v uplynulej sezóne najvyššej slovenskej futbalovej súťaže obsadil v konkurencii tucta účastníkov 9. miesto s 31 bodmi, prišlo k výrazným zmenám v realizačnom tíme i hráčskom kádri. Doterajšieho hlavného trénera mužstva od Žitavy Libora Fašianga nahradil ešte koncom mája Peter Gergely, ktorý naposledy sedel na lavičke Dusla Šaľa.

slovakia

left justify in out

V Zlatých Moravciach mu budú pomáhať z pozície asistenta trénera Peter Jakuš (naposledy viedol dorastencov Senice), hrajúcim trénerom brankárov sa stal 41-ročný Pavel Kováč. "Je to najvyššia súťaž, ligová ponuka sa neodmieta. ViOn je klub, v ktorom sa dlhodobo pracuje na kvalitnej úrovni," povedal pre MY Nitrianske noviny nový kormidelník FC ViOn Peter Gergely, ktorý najdlhšie pôsobil v Dubnici nad Váhom.


V Zlatých Moravciach sa po "zahraničnej" a najmä balkánskej hráčskej ceste v uplynulej sezóne 2015/2016 rozhodli opäť prejsť na tú slovenskú. Mužstvo opustili viacerí legionári ako Dejan Školnik, Toni Tipurič, Marko Perišič, Danijel Majkič, Josip Krznarič, k dispozícii nie je ani brazílsky oporný pilier minulého ročníka a autor deviatich fortunaligových gólov - stopér Jhonnes Marques de Souza. "Po odchode cudzincov budujeme prakticky nové mužstvo. Viacerí hráči majú šancu ukázať sa a zabojovať o svoje miesto v kádri. Každý má rovnakú štartovaciu čiaru. Je len na nich, ako sa k tomu postavia. V porovnaní s minulou sezónou je to poriadna zmena," uviedol pre denník Šport Peter Gergely a pokračoval: "V mužstve sú teraz na skúške viacerí slovenskí futbalisti, ktorí majú ligové skúsenosti. Pokiaľ ide o brankársku otázku, Pali Kováč už nie je najmladší. Rozhodli sme sa, že je načase hľadať jeho nástupcu, preto máme k dispozícii väčší počet gólmanov." Zo známejších možných nových slovenských akvizícií začali vo ViOn-e letnú prípravu na nastávajúci súťažný ročník napríklad Patrik Sabo, Martin Boszorád, Adam Žilák či Mário Tóth.


Hráči Zlatých Moraviec budú trénovať v domácich podmienkach, zahraničné sústredenie nie je v pláne. Zverenci Petra Gergelyho odohrajú aj päť prípravných duelov, ten úvodný v sobotu 18. júna v maďarskom stredisku Telki proti poľskému klubu Piast Gliwice. O týždeň neskôr nasleduje konfrontácia s maďarským tímom DVTK Diósgyör, potom si hráči FC ViOn zmerajú sily ešte s tromi slovenskými druholigistami. "Verím, že počet prípravných zápasov a samotní súperi nám budú stačiť a dostatočne mužstvo preveria pred štartom Fortuna ligy," dodal tréner Zlatých Moraviec.

Káder FC ViOn Zlaté Moravce na začiatku letnej prípravy:


Brankári: P. Kováč, Jozef Novota, Bačík, Kubica, Digaňa, Lešňovský


Hráči v poli: M. Boszorád, Kastelovič, Karlík, Mário Tóth, Pintér, Švec, Bariš, Pastva, M. Jakúbek, P. Sabo, Válovčan, M. Sedlák, Orávik, Rejdovian, R. Mikuš, M. Kuzma, Slančík, Gešnábel, Kemláge, Žilák, Bobok, Zrubec, Zaťko, Valachy, Studený


Prehľad stretnutí FC ViOn Zlaté Moravce v rámci letnej prípravy na nový súťažný ročník 2016/2017:


sobota 18. júna: Piast Gliwice (Poľ.) - FC ViOn Zlaté Moravce (Telki/Maď., 18.00 h)


sobota 25. júna: DVTK Diósgyör (Maď.) - FC ViOn Zlaté Moravce (Györ/Maď.)


streda 29. júna: FC ViOn Zlaté Moravce - FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa (II. liga, 17.00 h)


sobota 2. júla: FC ViOn Zlaté Moravce - AFC Nové Mesto nad Váhom (II. liga, 11.00 h)


sobota 9. júla: FC ViOn Zlaté Moravce - ŠKF Sereď (II. liga, 11.00 h)


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona