Gergel je ďalšou výraznou posilou Senice

NETKY.SK • 30 Jún 2014, 08:58 • 2 min
Gergel je ďalšou výraznou posilou Senice

SENICA - Ďalšou novou tvárou v kádri futbalistov FK Senica sa stal Roman Gergel, ktorý v jarnej časti pomohol počas hosťovania zo Žiliny k záchrane najvyššej súťaže pre Dunajskú Stredu. Pôvodne stredopoliar uprednostňoval legionárske pôsobenie, napokon sa však dohodol so Seničanmi, s ktorými je už na sústredení v Rakúsku. K podpisu zmluvy príde v najbližších dňoch. O Gergela bol záujem aj v Dunajskej Strede, ale predstavy hráča a funkcionárov sa líšili.

slovakia

left justify in out

"S hráčom sme sa už dohodli na podmienkach jeho angažovania v našom klube, lenže ešte nemáme súhlas Žilinčanov. V týchto dňoch prebiehajú rokovania na úrovni majiteľov oboch klubov, ktoré by mali rozhodnúť o ďalšom osude tohto futbalistu. Ak sa majitelia klubov dohodnú, Roman Gergel bude naším hráčom. K podpisu zmluvy by potom prišlo v najbližších dňoch. Takže teraz všetko závisí od dohody majiteľov," povedal v pondelok pre agentúru SITA športový riaditeľ FK Senica Dušan Vrťo. 

 

O Romana Gergela bol záujem aj v Dunajskej Strede, ale predstavy hráča a funkcionárov sa líšili. Dvadsaťšesťročnému rodákovi z Bánoviec nad Bebravou sa potom ozval Slovan Liberec, ale aj táto možnosť padla. 

 

"Ponuka Senice bola najhorúcejšia zo všetkých. Blíži sa už začiatok súťaže a ja som nechcel čakať. Som veľmi rád, že sme sa so Seničanmi dohodli, a ja môžem trénovať v tomto ambicióznom klube. Našiel som tu veľmi dobrú a pozitívne naladenú partiu. Veľa chalanov poznám, s Tomášom Majtánom sme hrali spolu za Žilinu. Káder tvoria mladí aj skúsení hráči, keď sa zohráme, bude to určite dobré," povedal v rozhovore pre denník Šport Gergel, ktorý v prvom prípravnom zápase proti Machačkale bol pri výhre na ihrisku do 75. minúty. V Senici sa opäť stretol s trénerom Pavlom Hapalom, ktorý ho v minulosti viedol aj v Žiline. V najvyššej slovenskej súťaži hral Gergel už aj v Trenčíne a Prešove. 

 

"Sústredenie v Rakúsku s nami okrem Romana Gergela absolvovali ešte dvaja noví hráči. Tomáš Majtán k nám prestúpil z Poľska. S hráčom a jeho poľským klubom sme sa už dohodli na prestupe. Momentálne čakáme iba na jeho doklady z Poľska. Do prípravy sa zapojil aj skúsený 30-ročný stredopoliar Luboš Hušek zo Slovana Liberec a tiež stopér Róbert Pillár, ktorý sa k nám po sezóne vrátil z hosťovania v Nitre," vymenoval Dušan Vrťo letné posily tímu zo Záhoria. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies