Gerasimov: Rusko naďalej podporuje ofenzívu opozičných síl v Sýrii

NETKY.SK • 14 December 2015, 11:16 • 2 min
Gerasimov: Rusko naďalej podporuje ofenzívu opozičných síl v Sýrii

MOSKVA - Ruské vzdušné sily v Sýrii denne vykonávajú desiatky náletov, ktorých cieľom je podpora pozemných operácií Sýrskej slobodnej armády (FSA), bojujúcej po boku vládnych síl proti islamským militantom, uviedol dnes podľa agentúry Reuters náčelník generálneho štábu ruských ozbrojených síl generál Valerij Gerasimov.

slovakia

left justify in out

Počet bojovníkov Sýrskej slobodnej armády, ktorí sú v súčasnosti na postupe v provinciách Homs, Hamá, Aleppo a Rakka, presahuje 5000 mužov, povedal Gerasimov na stretnutí so zahraničnými vojenskými atašé akreditovanými v Moskve.


"Počet týchto jednotiek Sýrskej slobodnej armády stále stúpa. Len na ich podporu vykonávajú ruské vzdušné sily 30-40 náletov denne. Zároveň im dodávajú zbrane a strelivo a poskytujú im materiálnu podporu," povedal Gerasimov a zopakoval tak vyhlásenie ruského prezidenta Vladimira Putina.


Šéf Kremľa totiž v piatok uviedol, že ruské letectvo poskytuje podporu nielen vládnym jednotkám, ale aj časti jednotiek FSA, ktorým takisto dodáva výzbroj, strelivo a ďalšie materiálne zabezpečenie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona