Gerard Way vydá album Hesitant Alien koncom septembra

NETKY.SK • 6 August 2014, 14:18 • 2 min
Gerard Way vydá album Hesitant Alien koncom septembra

USA - Americký hudobník Gerard Way vydá sólový album s názvom Hesitant Alien 30. septembra.

slovakia

left justify in out

Bývalý spevák už nefungujúcej americkej kapely My Chemical Romance o tom informoval prostredníctvom svojej webstránke www.gerardway.com. Okrem toho 37-ročný interpret zverejnil tracklist očakávanej štúdiovky. Novinka bude obsahovať 11 skladieb vrátane singla Action Cat, ktorý Way vydal v júni. Ďalším singlom má byť pieseň No Shows, ktorej videoklip Way zverejní 19. augusta.

 

"Mojím zámerom bolo urobiť na sto percent nekompromisné umenie, použijúc gitary, ktoré teraz v rádiách veľmi nepočuť. Chcem, aby nahrávka hudobne vyburcovala poslucháčov," uviedol na svojom webe Way, ktorý sa na očakávanom albume podieľal ako spevák, gitarista a klávesák. K dielu prispeli aj Ian Fowles (gitara), Matt Gorney (basgitara), bývalý koncertný bubeník My Chemical Romance Jarrod Alexander a tiež Wayov brat a bývalý basgitarista spomínanej kapely Mikey, ktorý k jednej skladbe naspieval vokály. O produkciu sa postaral Doug McKean. 

 

Muzikant o sólovom albume po prvý raz informoval v máji. "Pokračujem s komiksami, umením a pre niektorých z vás je iste dôležitejšie, že aj s hudbou. S potešením vám môžem oznámiť, že som ako sólový umelec podpísal zmluvu s Warner Bros Records. Môj album je už skoro hotový. Veľmi sa teším. Znova sa to začína," napísal vtedy Way. 

 

Kapela My Chemical Romance vznikla v roku 2001 v New Jersey. Poslednú zostavu okrem bratov Wayovcov tvorili aj gitaristi Ray Toro a Frank Iero a klávesák James Dewees. Vydali štyri štúdiové nahrávky: I Brought You My Bullets, You Brought Me Your Love (2002), Three Cheers For Sweet Revenge (2004), The Black Parade (2006) a Danger Days: The True Lives Of The Fabulous Killjoys (2010). Skutočný úspech prišiel s albumom The Black Parade, ktorý obsahuje single Welcome To The Black Parade, Famous Last Words, I Don't Love You či Teenagers. Formácia ukončila činnosť v marci 2013, no tento rok v marci fanúšikom a fanúšičkám ešte ponúkla výberovku May Death Never Stop You. 

 


Tracklist albumu Hesitant Alien Gerarda Waya:    
01. Bureau 
02. Action Cat 
03. No Shows 
04. Casting Shadows 
05. Millions 
06. Zero Zero 
07. Juarez 
08. Drugstore Perfume 
09. Get The Gang Together 
10. How’s It Going To Be 
11. Maya The Psychic 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies