Gerard Mousasi nebol spokojný s podmienkami v UFC, novej ponuke neodolal

NETKY.SK • 24 Október 2017, 09:07 • 2 min
Gerard Mousasi nebol spokojný s podmienkami v UFC, novej ponuke neodolal

BRATISLAVA - V nedávnom rozhovore rozprával o svojich plánoch a možnostiach Gerard Mousasi zápasník Bellatoru FC. Mousasi bol zápasníkom UFC vyše 4 roky, ale podľa jeho slov sa mu nepáčila politika vedenia a ani nebol poriadne ohodnotený. Preto prikývol na ponuku Scotta Cokera a podpísal zmluvu s druhou najväčšou organizáciou na svete - s Bellator FC.

slovakia

left justify in out

Mousasi bojoval v skoro všetkých najprestížnejších organizáciách sveta. Okrem UFC to boli Pride, Dream, Deep, M1 alebo Strikeforce. Ide o ostrieľaného veterána so skóre 42 výhier a 6 prehier pritom má iba 32 rokov.

 

Onedlho po podpísaní novej zmluvy mu organizácia vybrala aj súpera, bude ním Alexander Shlemenko. Je to 33 ročný ruský zápasník tiež s vysokým počtom profesionálnych MMA zápasov. Na svojom konte má až 56 výhier a 9 prehier.

 

Ich zápas sme mohli sledovať 20. októbra v Connecticute na galavečeri Bellator 185 Mousasi vs Shlemenko. Hneď na začiatku prvého kola Shlemenkov úder zlomil kosť hornej časti očnej dutiny Mousasiho. V tom momente mu oko napuchlo a tak zostalo až do konca zápasu. Mousasimu sa podarilo pár strhov ale bolo vidno, že má veľké bolesti. V druhom kole sa ešte párkrát blysol ale tretie kolo patrilo Shemelenkovi. Zápasníci bojovali až do konca. Podľa rozhodcov vyhral Mousasi ale diváci s tým nesúhlasili a dali to aj najavo s piskotom.

 

Išlo o zápas kde sa malo rozhodnúť o potenciálnom vyzývateľovi šampióna strednej váhy. Momentálne ním je Rafael Carvalho ktorý bude obhajovať svoj titul voči Alessiovi Sakaraovi na Bellatore 190 v decembri.

 

Mousasi ešte pred zápasom povedal nasledovné slová: "Mám pred sebou veľa možností. Najprv ale musím poraziť Shlemenka a potom získam opasok, vyzvem Roryho McDonalda. Po tomto by som prešiel do vyššej váhy a tam by som si potom užíval. Je tam King Mo, Bader, Davis, Sonnen, Wanderlei, Rampage jednoducho všetky veľké mená. Viem bojovať a v neposlednej rade viem bojovať tak aby si to diváci užívali. Moja zmluva je na 6 zápasov alebo na 28 mesiacov. Nerozmýšľal som ešte nad ukončením kariéry ale viem, že táto zmluva môže byť posledná ktorú som podpísal."

 

Takže víťazstvo mu vyšlo, nebolo až v takom veľkom štýle ako sme podľa jeho slov čakali ale vyhral. Uvidíme teda či mu tento výkon bude stačiť na vyzývateľskú pozíciu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies