Gérard Depardieu je pripravený položiť život za Rusko

NETKY.SK • 26 Máj 2015, 15:45 • 2 min
Gérard Depardieu je pripravený položiť život za Rusko

MOSKVA - Francúzsky herec Gérard Depardieu, ktorý je držiteľom ruského pasu, sa vyjadril, že za "Rusko je pripravený položiť život". Napísal to francúzsky časopis Voici s odvolaním sa na magazín Vanity Fair.

slovakia

left justify in out

"Som pripravený zomrieť za Rusko, pretože tu žijú silní ľudia. Ja sa nechystám, ako nejaký hlupák, položiť život za súčasné Francúzsko," vyhlásil Depardieu. Dodal, že necíti spolupatričnosť s francúzskou kultúrou a nehlási sa k hodnotám tejto krajiny.

 

V rozhovore sa zmienil aj o svojom vzťahu k smrti. Vyhlásil, že niekedy si večer hovorí, že by chcel zaspať naveky. Dodal, že v živote už zažil všetko, čo sa dalo, a dodal, že na svete nie je veľa takých ľudí ako on.

 

Depardieu získal ruské občianstvo začiatkom roku 2013. O ruský pas požiadal po tom, ako francúzske vedenie zverejnilo zámer zvýšiť dane z príjmu, ak ročný príjem presiahne milión eur. Tento návrh zákona napokon nebol prijatý.

 

Známy herec sa nadchýnal životom v Rusku a vyznával sa zo svojich sympatií k prezidentovi Vladimirovi Putinovi. Pred nedávnom však ruský novinár a spisovateľ Viktor Šenderovič na Facebooku napísal, že Depardieu sa po dvoch rokoch z Ruska odsťahoval späť do Belgicka, kde žil. Podľa Šenderoviča sa Depardieu v rozhovore zveril, že krátky pobyt v Rusku ho znovu presvedčil, že je Francúz. Jeho agent však tieto dohady poprel a uviedol, že Depardieu na takýto krok nemá žiaden dôvod.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona