Georges St-Pierre šokoval fanúšikov MMA! Dobrovoľne sa zriekol titulového opasku

NETKY.SK • 13 December 2017, 11:30 • 2 min
Georges St-Pierre šokoval fanúšikov MMA! Dobrovoľne sa zriekol titulového opasku

BRATISLAVA - Georges St-Pierre sa zriekol titulového opasku.O titul bude teraz bojovať Whittaker proti Rockholdovi! Georgeos ST-Pierre (GSP) bol šampiónom strednej váhy necelý mesiac, teraz sa však samovoľne vzdal opasku. Hlavným dôvodom sú zdravotné problémy, konkrétne ho trápi zápal čriev.

slovakia

left justify in out

"UFC 217 patrí k najkrajším večerom v mojom živote, ale teraz potrebujem trocha pauzu, aby som sa vedel sústrediť na svoje zdravie. Rešpektujem šport aj zápasníkov, preto by som nechcel rozvrátiť celú divíziu. Zriekam sa teda opasku, keď budem znova zdravý tak sa dohodneme s UFC kade má pokračovať ďalej moja kariéra," uviedol  Georges St-Pierre.

 

V dôsledku tohto kroku GSP-ho sa stáva regulárnym šampiónom váhy Whittaker. UFC už aj oznámilo jeho nasledujúci zápas, uvidíme ho na UFC 221 už proti spomínanému Rockholdovi. Galavečer sa uskutoční 10. februára v meste Perth v Austrálii. Pre Whittakera to bude znamenať obrovskú podporu z domáceho hľadiska, fanúšikovia už teraz veľmi očakávajú tento mega zápas terajšieho šampióna proti bývalému.

 

Whitakker má za sebou šnúru 8 víťazných zápasov, Rockhold zasa vyhral zo 7 zápasov 6. Jedinú prehru mu uštedril Bisping začiatkom tohto roka, v ostatných 6 zápasoch vyhral vždy pred časovým limitom.

 

St-Pierre uviedol, že jeho stav nie je až taký vážny, cíti sa takmer na 100%-ný, ale ajj napriek tomu rozhodol odstúpiť. S tým, že sa už druhýkrát zriekol titulu sa určite zapíše do histórie MMA. Je jediným ktorý sa vzdal dvoch titulov. Prvého sa zriekol ešte v roku 2013 kedy sa rozhodol, že ukončí svoju aktívnu športovú kariéru.

 

Určite však je úctyhodné, že to spravil týmto spôsobom, nakoľko niektorí šampióni nezápasia aj vyše roka a iba zbytočne brzdia ostatných zápasníkov len aby oni potom dostali zápasy v ktorých zinkasujú obrovské peniaze.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona