Georgea Busha staršieho opäť prijali do nemocnice

NETKY.SK • 28 Máj 2018, 07:15 • 2 min
Georgea Busha staršieho opäť prijali do nemocnice

WASHINGTON - Niekdajšieho amerického prezidenta Georgea H.W. Busha v nedeľu hospitalizovali v nemocnici v štáte Maine pre problémy s nízkym krvným tlakom a pre vyčerpanosť.

slovakia

left justify in out

Na sociálnej sieti Twitter to oznámil Jim McGrath, hovorca 93-ročného bývalého najvyššieho predstaviteľa USA.

 

Busha staršieho prijali do nemocnice Southern Maine Health Care, kde zrejme zostane niekoľko dní na pozorovanie. "Exprezident je pri vedomí a v bdelom stave a nemá žiadne ťažkosti," napísal hovorca McGrath.

 

Bush sa pred hospitalizáciou zdržiaval v rodinnej rezidencii v Kennebunkporte v štáte Maine. V sobotu sa tam zúčastnil na podujatí amerických vojnových veteránov.

 

George Bush starší trpí formou Parkinsonovej choroby a často ho trápia zápaly pľúc a ďalšie infekcie. Naposledy ho hospitalizovali 22. apríla v jeho domovskom Houstone, deň po pohrebe jeho manželky Barbary, s ktorou bol ženatý 73 rokov. V tamojšej nemocnici pobudol kvôli infekcii, ktorá sa rozšírila do krvného obehu, skoro dva týždne.

 

George H.W. Bush bol šéfom Bieleho domu v rokoch 1989-93 ako 41. prezident Spojených štátov amerických. V súčasnosti je najstarším žijúcim bývalým prezidentom USA. Je tiež zároveň otcom neskoršieho amerického prezidenta Georgea W. Busha (2001-09).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies