George Miller bude predsedom poroty na Medzinárodnom filmovom festivale v Cannes

NETKY.SK • 2 Február 2016, 11:19 • 2 min
George Miller bude predsedom poroty na Medzinárodnom filmovom festivale v Cannes

CANNES - Austrálsky režisér, scenárista a producent George Miller bude predsedať porote na 69. ročníku Medzinárodného filmového festivalu v Cannes, ktorý sa uskutoční od 11. do 22. mája.

slovakia

left justify in out

"Je pre mňa nesmierne potešenie a česť, že budem môcť byť na tomto legendárnom festivale, kde predstavujú filmové poklady z celého sveta, a že budem môcť viesť vášnivé diskusie s ostatnými členmi poroty," uviedol 70-ročný rodák z Brisbane. Mená ostatných porotcov zatiaľ organizátori festivalu neoznámili.


George Miller sa preslávil najmä vďaka snímkam Šialený Max (1979), Šialený Max 2: Bojovník ciest (1981) a Šialený Max a Dóm hromu (1985). Vlani sa dostal do kín štvrtý diel tejto série s názvom Mad Max: Zbesilá cesta, ktorý si vyslúžil desať nominácií na Oscara. Miller získal toto prestížne ocenenie už v roku 2007, keď jeho snímka Happy Feet (2006) triumfovala v kategórii Najlepší animovaný film. Okrem toho režíroval tiež snímky Čarodejnice z Eastwicku (1987), Liek pre Lorenza (1992), Prasiatko Babe v meste (1998) či Happy Feet 2 (2011).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies