George Michael sa chcel údajne vyhnúť plateniu daní

NETKY.SK • 9 Júl 2014, 12:28 • 2 min
George Michael sa chcel údajne vyhnúť plateniu daní

LONDÝN - Britský hudobník George Michael je na zozname približne 1600 ľudí, ktorí sa prostredníctvom spoločnosti Mercury Tax Group údajne snažili vyhnúť zaplateniu dane z príjmu v celkovej hodnote 1,2 miliardy libier (v prepočte približne 1,511 miliárd eur).

slovakia

left justify in out

Na zozname, ktorý získali reportéri denníka The Times, sa nachádzajú okrem iných aj hudobník Gary Barlow, herec Michael Caine či členovia kapely Arctic Monkeys.

 

George Michael mal zaplatiť spomínanej spoločnosti 443-tisíc libier, aby sa tak vyhol zaplateniu 6,2 milióna libier na daniach. Predstavitelia Mercury Tax Group za týmto účelom generovali obrovské umelé straty v zahraničí, ktoré následne mohli ich klienti využiť na to, aby nemuseli vo Veľkej Británii zaplatiť daň z iných príjmov. Tento spôsob, známy pod názvom Liberty, bol doteraz síce legálny, no daňový úrad ho už viac ako desať rokov vyšetruje a na budúci rok v marci ho chce napadnúť na súde. Už na budúci mesiac však začnú platiť vo Veľkej Británii nové pravidlá týkajúce sa daní, a preto budú musieť všetci klienti Mercury Tax Group dane spätne zaplatiť. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies