George Michael: S drogami som skončil

NETKY.SK • 18 Marec 2014, 09:29 • 2 min
George Michael: S drogami som skončil

LONDÝN - Britský spevák George Michael sa rozhodol skoncovať s užívaním drog. Dôvodom je niekoľko dopravných nehôd, ktoré sa mu takmer stali osudnými.

slovakia

left justify in out

Päťdesiatročný interpret sa vo viacerých rozhovoroch netajil tým, že každý deň fajčil marihuanu. Niekedy si vraj zapálil aj 25 ráz denne, na čo doplatil napríklad v roku 2010, keď pod vplyvom marihuany narazil autom do obchodu a následne strávil osem týždňov za mrežami. "Viem, že som si zaslúžil ísť do väzenia. Hovoril som si iba 'skloň hlavu a nauč sa s tým žiť'. Ohromila ma láska a podpora, ktorú mi prejavovali fanúšikovia," vyznal sa hudobník v rozhovore pre magazín Big Issue. Spevák navyše v roku 2013 prekonal komplikovaný zápal pľúc a o niečo neskôr sa stal účastníkom ďalšej dopravnej nehody.

Podľa vlastných slov sa však už závislosti od drog celkom zbavil. "Úplne som s tým prestal. Rozhodol som sa zmeniť život a nedotkol som sa toho dobrý rok a pol," uviedol a zároveň dodal, že drogy úspešne vymenil za seriály. "Sledujem seriál Coronation Street, predovšetkým preto, že je zábavný. Aj keď sa zdá byť život v ňom tragický, je to stále zábavné," vyjadril sa na adresu britskej soap opery, ktorej prvú časť odvysielali 9. decembra 1960.

George Michael sa narodil 25. júna 1963 v Londýne. V roku 1981 založil duo Wham!, v ktorom s ním pôsobil aj Andrew Ridgeley. Formácia sa preslávila hitmi ako Wake Me Up Before You Go-Go, I'm Your Man či Last Christmas. V roku 1987 Michael vydal sólový debut Faith, po ktorom nasledovali nahrávky Listen Without Prejudice Vol. 1 (1990), Older (1996), Songs from the Last Century (1999) a Patience (2004). Sedemkrát sa dostal na čelo singlového UK Chartu a osemkrát na prvé miesto amerického singlového rebríčka. V roku 2008 ho magazín Billboard zaradil na 40. miesto rebríčka 100 najúspešnejších interpretov všetkých čias. Počas kariéry získal napríklad tri Brit Awards, štyri Ivor Novello Awards, tri American Music Awards a dve Grammy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona