George Lucas sa ospravedlnil za kritiku spoločnosti Walt Disney

NETKY.SK • 2 Január 2016, 12:03 • 2 min
George Lucas sa ospravedlnil za kritiku spoločnosti Walt Disney

LOS ANGELES - Americký filmár George Lucas sa ospravedlnil za kritizovanie spoločnosti Walt Disney. V rozhovore pre šou Charlieho Rosea, ktorú americká televízna stanica PBS odvysielala na Vianoce, povedal, že Hviezdne vojny predal bielym otrokárom.

slovakia

left justify in out

Vo vyhlásení z 31. decembra však uviedol, že sa nesprávne vyjadril. Nebolo totiž vysvetlené, čo označením myslel a moderátor mu nepoložil doplňujúce otázky, kde by svoj komentár objasnil.


"Málokedy vydávam stanoviská aby vysvetlili moje pocity, ale cítim, že je dôležité objasniť, že som nadšený, že Disney má licenciu," uviedol 71-ročný rodák z Kalifornie. Ako ďalej priznal, voči spomínanej spoločnosti pod vedením Boba Igra má veľký rešpekt.


Spoločnosť Disney odkúpila licenciu na pokračovanie epizód Hviezdnych vojen od producentskej firmy Lucasfilm v roku 2012 za štyri miliardy dolárov. Najnovší diel s podtitulom Sila sa prebúdza je prvým pokračovaním filmovej série, pôvodne vytvorenej Lucasom, za ostatných desať rokov.


Režisér, producent a scenárista George Lucas sa preslávil ako tvorca spomínaných Hviezdnych vojen. Hoci počas svojej kariéry režíroval len šesť celovečerných filmov, patrí k najuznávanejším a najlepšie zarábajúcim osobnostiam vo filmovom priemysle. V roku 1971 založil spomínanú spoločnosť Lucasfilm, ktorá sa stala priekopníkom v mnohých oblastiach. Vznikli pod ňou napríklad firmy Industrial Light & Magic, Skywalker Sound či LucasArts, ktoré sa stali lídrami vo vytváraní nových technológií v oblasti vizuálnych efektov, zvuku a počítačových animácií. Okrem Hviezdnych vojen vznikla v produkcii Lucasfilmu napríklad aj úspešná filmová séria o Indianovi Jonesovi. Túto populárnu postavu vytvoril práve Lucas spolu so svojím priateľom Stevenom Spielbergom ako poctu akčným hviezdam seriálov z 30. rokov 20. storočia. Kennedyho centrum vo Washingtone Lucasovi 14. decembra minulého roka udelilo prestížne ocenenie za celoživotný prínos americkej kultúre. V minulosti si ho vyslúžili napríklad Meryl Streep, Morgan Freeman, Bob Dylan, Dustin Hoffman či Martin Scorsese.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies