George Lucas kúpil akcie Starbucksu

NETKY.SK • 25 August 2013, 19:00 • 2 min
George Lucas kúpil akcie Starbucksu

USA - Riaditeľkou populárnej siete kaviarní je pritom jeho manželka Mellody Hobson.

slovakia

left justify in out

Americký filmár George Lucas kúpil akcie známej siete kaviarní Starbucks v hodnote 10 miliónov dolárov (v prepočte zhruba 7,5 milióna eur). Riaditeľkou spoločnosti je pritom od roku 2005 jeho manželka Mellody Hobson. Tá bude musieť zároveň podpísať vyhlásenie, že jej manžel nedisponoval žiadnymi informáciami o spoločnosti, ktoré by neboli verejné. Šesťdesiatdeväťročný Lucas má dostatok peňazí na investovanie aj vďaka predaju spoločnosti LucasFilm, ktorú od neho v októbri 2012 odkúpili štúdiá Walta Disneyho za približne štyri miliardy amerických dolárov (zhruba tri miliardy eur). Väčšinu predajnej sumy pritom venoval vzdelávacej nadácii.

Režisér, producent a scenárista George Lucas sa preslávil ako tvorca sci-fi série Hviezdne vojny. Hoci počas svojej kariéry režíroval len šesť celovečerných filmov, patrí k najuznávanejším a najlepšie zarábajúcim osobnostiam vo filmovom priemysle. V roku 1971 založil spomínanú produkčnú spoločnosť Lucasfilm, ktorá sa stala priekopníkom v mnohých oblastiach. Vznikli pod ňou napríklad spoločnosti Industrial Light & Magic, Skywalker Sound či LucasArts, ktoré sa stali lídrami vo vytváraní nových technológií v oblasti vizuálnych efektov, zvuku a počítačových animácií. Okrem Hviezdnych vojen vznikla v produkcii Lucasfilmu napríklad aj úspešná filmová séria o Indianovi Jonesovi. Túto populárnu postavu vytvoril práve Lucas spolu so svojím priateľom Stevenom Spielbergom ako poctu akčným hviezdam seriálov z 30. rokov 20. storočia. Začiatkom roka 2012 Lucas oznámil, že sa chystá do dôchodku a už sa nebude podieľať na žiadnych veľkofilmoch. Len prednedávnom sa stal prvý raz biologickým otcom, dcérku Everest preňho a jeho manželku vynosila náhradná matka. 

Informácie pochádzajú z webstránky www.femalefirst.co.uk a archívu agentúry SITA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies