George Clooney sa v Benátkach oficiálne oženil s právničkou Alamuddinovou

NETKY.SK • 29 September 2014, 17:11 • 2 min
George Clooney sa v Benátkach oficiálne oženil s právničkou Alamuddinovou

BENÁTKY - Americký herec George Clooney si dnes na benátskej radnici oficiálne vzal za manželku britsko-libanonskú právničku a obhajkyňu ľudských práv Amal Alamuddinovú, oznámila agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Úradný sobáš zavŕšil štvordňové svadobné oslavy v Benátkach, ktoré prominentný pár odštartoval už v piatok večer. V sobotu si Clooney a Alamuddinová povedali áno na súkromnej večeri za účasti svojich priateľov, medzi ktorými nechýbali ani celebrity. 

 

Na benátsku radnicu dorazil pár na motorovom člne: nevesta bola oblečená v bielom nohavicovom kostýme a ženích v sivom obleku. Civilný sobášny akt viedol Clooneyho priateľ, bývalý starosta Ríma Walter Veltroni. 

 

Ihneď po skončení obradu sa mladomanželia odišli na motorovom člne smerom na letisko, kam ich nasledovala policajná eskorta i obligátny zástup paparazzov. 

 

Budovu benátskej radnice počas obradu uzavreli policajné kordóny, ktoré zabránili vstupu senzáciechtivých turistov a fotografov, rovnako ako komunálnym zamestnancom protestujúcim proti znižovaniu miezd. 

 

Pár sa zoznámil vlani v septembri. Clooney sa oženil po druhý raz, v rokoch 1989-93 bol ženatý s herečkou Taliou Balsamovou. Právnička Alamuddinová pracuje v Británii, špecializuje sa na ľudské práva. Zastupovala napríklad bývalú ukrajinskú premiérku Juliu Tymošenkovú a zakladateľa servera WikiLeaks Juliana Assangea.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies