Geoff Barrow z Portishead zverejnil skladbu Timeshare

NETKY.SK • 4 Marec 2016, 15:57 • 2 min
Geoff Barrow z Portishead zverejnil skladbu Timeshare

BRATISLAVA - Anglický hudobný producent Geoff Barrow, známy ako líder formácie Portishead, zverejnil prostredníctvom služby Soundcloud skladbu Timeshare.

slovakia

left justify in out

Nahrávka, ktorú 44-ročný hudobník skomponoval so svojim projektom Beak>, je súčasťou soundtracku britskej snímky Couple in a Hole (2015). Formácia pritom pre snímku nahrala aj ďalšie skladby. Film prináša príbeh páru, ktorý sa rozhodne žiť v jaskyni v lese. Hlavné úlohy stvárnili Paul Higgins a Kate Dickie. Snímka, ktorú vlani uviedli na niekoľkých filmových festivaloch, sa do britských kín dostane 8. apríla.


Portishead, ktorí na scéne pôsobia s prestávkami už 20 rokov, patria k najdôležitejším skupinám trip-hopu a alternatívnej scény. Za debut Dummy (1994) dostali prestížnu Mercury Music Prize a magazín Rolling Stone album zaradil medzi 500 najlepších nahrávok všetkých čias. Skupina na úspešnú štúdiovku nadviazala o tri roky neskôr albumom Portishead (1997), z ktorého vyšli single All Mine, Over a Only You. V roku 2008 kapela nahrala koncert s Newyorským filharmonickým orchestrom. Záznam z vystúpenia vyšiel v tom istom roku na VHS a o pár rokov neskôr na DVD pod názvom Roseland NYC Live. Od roku 1999 do roku 2005 sa Portishead vytratili zo scény, na ktorú sa vrátili až v roku 2007 úspešným albumom Third. Už v máji 2008 Geoff Barrow načrtol, že Portishead uvažujú nad ďalším albumom, doteraz však s prácou nezačali. Kapela sa v roku 2011 predstavila aj slovenským fanúšikom a fanúšičkám na festivale Pohoda.
Formáciu Beak> okrem Barrowa tvorí v súčasnosti aj Billy Fuller. V minulosti v projekte pôsobil aj Matt Williams, no ten kapelu opustil vo februári. Formácia vydala albumy BEAK> (2009) a >> (2012).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies