Geodeti platia firme Armagedon vysoký nájom, zmluvu majú na 45 s opciou do roku 2106

NETKY.SK • 1 Október 2014, 09:57 • 2 min
Geodeti platia firme Armagedon vysoký nájom, zmluvu majú na 45 s opciou do roku 2106

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Geodetický a kartografický ústav platí za prenájom priestorov v Liptovskom Mikuláši firme Armagedon sumu 89.487 eur. Nájomná zmluva je na 45 rokov s opciou do roku 2106.

slovakia

left justify in out

Sudkyňa Okresného súdu v Liptovskom Mikuláši zamietla určovaciu žalobu, ktorou chcelo nové vedenie ústavu zmluvu z roku 2008 zrušiť. V tom čase ústav ovládala Slovenská národná strana (SNS). Nájomnú zmluvu s firmou Armagedon podnikateľa Richarda Duchovného podpísal v decembri 2008 šéf GKÚ Patrik Hensel, nominant SNS Jána Slotu.

 

"Ústav nie je s firmou v právnom vzťahu, zmluva je absolútne neplatná," konštatovala v prvom rozsudku sudkyňa. Keď odvolací krajský súd prípad vrátil na nové prerokovanie, rozhodnutie sudkyňa zmenila.

 

Ústav je teraz podľa denníka SME v zložitej situácii. Ak by zrušil zmluvu, musel by firme Armagedon zaplatiť pokutu asi 14 miliónov eur. Cenu za sťahovanie do nových priestorov pracovníci ústavu odhadujú na dva milióny eur.

 

Ak zostanú, budú platiť desiatky rokov vysoký nájom. Ústav už zaplatil firme na nájomnom približne tri a pol milióna eur, hoci využíva asi len 20 percent prenajatej budovy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies