Gentiloni vytvoril v Taliansku novú koaličnú vládu, sľub zloží ešte dnes

NETKY.SK • 12 December 2016, 19:26 • 2 min
Gentiloni vytvoril v Taliansku novú koaličnú vládu, sľub zloží ešte dnes

RÍM- Talianska prezidentská kancelária oznámila, že minister zahraničných vecí Paolo Gentiloni, ktorého prezident poveril zostavením novej vlády, túto úlohu splnil. Gentiloni zloží prísahu ako premiér spoločne so svojou novou vládou ešte dnes večer, povedal reportérom Ugo Zampetti z prezidentskej kancelárie.

slovakia

left justify in out

Minister hospodárstva a financií Pier Carlo Padoan zostane v tejto funkcii aj v novej koaličnej vláde, uviedla tlačová agentúra AP. Ministrom zahraničných vecí bude doterajší minister vnútra Angelino Alfano. Na jeho doterajší post na čele rezortu vnútra sa posunie sociálny demokrat Marco Minniti.

 

Ministerkou obrany zostane Roberta Pinottiová. A niekdajšia ministerka pre reformy Maria Elena Boschiová sa stane štátnou tajomníčkou v úrade vláde.

 

Taliansky prezident Sergio Matterella poveril Gentiloniho zostavením novej vlády v nedeľu po tom, ako sa minulý týždeň vzdal funkcie premiéra Matteo Renzi, pretože voliči v referende 4. decembra odmietli vládou navrhnuté reformy.

 

Opozičné strany požadujú skoré voľby. Mattarella však chce, aby parlament najskôr schválil volebnú reformu, ktorá uľahčí vládnutie. Súčasný volebný zákon má iné volebné pravidlá pre Senát a iné pre dolnú komoru parlamentu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies