Gent definitívne získal z Trenčína Mosesa Simona

NETKY.SK • 7 Január 2015, 16:28 • 2 min
Gent definitívne získal z Trenčína Mosesa Simona

TRENČÍN/GENT - Po Bosniakovi Harisovi Hajradinovičovi získal klub najvyššej belgickej futbalovej súťaže KAA Gent z AS Trenčín aj Mosesa Simona.

slovakia

left justify in out

Devätnásťročný nigérijský krídelník úspešne absolvoval v stredu v Belgicku lekársku prehliadku a potom podpísal zmluvu do konca roka 2018. Informuje o tom klubový web Gentu. 

 

"Záujem o prestup Mosesa Simona je dlhodobý. Všetci vieme, že ide o výnimočný talent, ktorý hrával za náš klub. Sme veľmi radi, že sa nám podarilo podieľať na jeho raste a uvedení na európsku futbalovú scénu. Aj takouto cestou rastie krok za krokom nielen náš kredit a meno v európskom futbale, ale aj povedomie o najvyššej slovenskej súťaži," povedal generálny manažér klubu Róbert Rybníček pre web Trenčanov a dodal: "Pre rast hráča a, samozrejme, aj pre náš klub sme hľadali najlepšie ekonomické riešenie nielen teraz, ale aj do budúcna. Sme radi, že vďaka Hajradinovičovi a Simonovi sa nám podarilo nadviazať veľmi úzky kontakt s ďalších zaujímavým európskym futbalovým partnerom. Veríme, že pre Simona je tento klub veľmi dobrým medzistupňom. Má výkonnostne na to, aby Gent nebol jeho poslednou stanicou. Náš klub má totiž z ekonomického hľadiska nastavený zaujímavý model, ktorý v prípade jeho budúceho prestupu prinesie ďalší profit." 

 

O Simona sa v zimnom prestupovom období zaujímal aj Heerenveen. Podľa nigérijských médií boli Holanďania pripravení zaplatiť Trenčínu odstupné 640-tisíc eur, slovenský klub však údajne požadoval 1,2 milióna. 

 

Meno Mosesa Simona sa spomínalo počas jesennej časti sezóny po zápasoch Európskej ligy aj v súvislosti s anglickým Tottenhamom Hotspur, britské médiá zasa hovorili aj o záujme skautov Liverpoolu, Celticu Glasgow, Ajaxu Amsterdam či PSV Eindhoven. 

 

Moses Simon prišiel do Trenčína v januári 2014. Vzrastom nižší 168 cm vysoký Nigérijčan nastúpil za Trenčín od svojho príchodu v 33 stretnutiach najvyššej slovenskej súťaže a dal v nich trinásť gólov, v Európskej lige odohral štyri duely a presadil sa trikrát. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies