Genscher ocenil utečeneckú politiku vlády kancelárky Merkelovej

NETKY.SK • 27 September 2015, 15:01 • 2 min
Genscher ocenil utečeneckú politiku vlády kancelárky Merkelovej

BERLÍN - Dlhoročný bývalý šéf nemeckej diplomacie Hans-Dietrich Genscher ocenil utečeneckú politiku spolkovej vlády kancelárky Angely Merkelovej.

slovakia

left justify in out

Podľa jeho slov pre nedeľník Welt am Sonntag bolo otvorenie hranice pre utečencov zdržiavajúcich sa v Maďarsku "veľkým, dôležitým, dobrým rozhodnutím". Ukazuje, že sa hlásime k zodpovednosti, dodal nestor liberálov z opozičnej FDP.

 

Hans-Dietrich Genscher súčasne apeloval na všetky členské štáty Európskej únie, aby prijali utečencov. S tými nemajú do činenia iba Nemecko, Rakúsko, Švédsko, ale všetky štáty v Európe, ba aj vo svete. Ak niekoľko štátov únie hovorí teraz, že to pre nich nie je na programe dňa, je to egoistické a nezodpovedné, vyplynulo zo slov dlhoročného diplomata.

 

Muž, ktorý mal významný podiel aj na znovuzjednotení Nemecka, ocenil kurz súčasnej spolkovej kancelárky a prejavil pochopenie aj pre niektoré jej kontroverzne vnímané vyjadrenia. "Dokážem pochopiť, čo povedala pani Merkelová. Pretože aj je Nemecko krajinou pozitívneho príkladu, potom je to čosi veľmi pekné po tom, čo sa udialo v našej histórii," poznamenal a dodal: Ľudskosť nepozná hranice, ani maximálne hranice."

 

Hans-Dietrich Genscher ocenil nielen prácu kancelárky a súčasného šéfa diplomacie Franka-Waltera Steinmeiera, ako aj spolkového prezidenta Joachima Gaucka.

 

Všetci podľa jeho názoru preberajú zodpovednosť v ťažkých časoch a robia to múdro.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona