Geniálny šéf: Svojich zamestnancov posiela na dovolenku, dá im na ňu 7500 dolárov

NETKY.SK • 8 Júl 2015, 17:01 • 2 min
Geniálny šéf: Svojich zamestnancov posiela na dovolenku, dá im na ňu 7500 dolárov

NEW YORK – Už ste sa pravdepodobne niekedy pozerali počas svojho života do zrkadla a povedali ste si, „naozaj potrebujem dovolenku“, ale nie vždy sa stáva, že si vás šéf zoberie bokom a ponúkne vám ju.

slovakia

left justify in out

Určite si spomínate čínskych šéfov, ktorí zobrali svojich zamestnancov na dovolenku. Tento Američan to robí trochu inak.

 

Čínsky miliardár zaplatil všetkým svojim 6400 zamestnancom dovolenku vo Francúzsku

 

Ďalší čínsky šéf zobral všetkých svojich zamestnancov na dovolenku: 12700 ľudí do Thajska

 

Šéf americkej spoločnosti FullContact Bart Lorang to však robí každému svojmu zamestnancovi raz do roka. Každému na ňu dá neuveriteľných 7500 dolárov.

 

img

 

Čas, ktorý strávite na tejto dovolenke sa vám dokonca ani neráta do dovolenky, takže jeho zamestnanci si ešte môžu čerpať aj zákonnú dovolenku a tých 7500 dolárov im samozrejme z platu nestrhne.

 

Lorang začal túto metódu praktizovať v roku 2012 a tvrdí, že má obrovský úspech. Takáto dovolenka vráti zamestnancov do práce s novým entusiazmom. Má však jednu podmienku, jeho zamestnanci musia byť počas celej dovolenky offline a nesmú brať do rúk telefóny. Musia úplne vypnúť.

 

Firma sa tak chce vyhnúť tzv. „hrdinskému syndrómu“, znamená to, aby sa zamestnanci nespoliehali vždy na jedného zamestnanca a vedeli pracovať aj samostatne. Touto dovolenku spraví každého jedného zamestnanca neprístupného aspoň raz do roka.

 

„Keď ľudia vedia, že budú odrezaní od siete na dlhší čas, mali by mať na pamäti, že okrem toho pomáhajú budovať spoločnosť,“ povedal Bart Lorang.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies