Generálny tajomník OSN žiada Indonéziu o zrušenie trestu smrti pre pašerákov

NETKY.SK • 26 Apríl 2015, 09:44 • 2 min
Generálny tajomník OSN žiada Indonéziu o zrušenie trestu smrti pre pašerákov

NEW YORK - Generálny tajomník OSN Pan Ki-mun žiada Indonéziu, aby zastavila plánovanú popravu deviatich cudzincov a jedného Indonézana odsúdených na trest smrti za pašovanie drog. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Pan Ki-mun vyhlásil, že OSN je proti trestu smrti "za akýchkoľvek okolností".

 

V Indonézii hrozí v nasledujúcich dňoch poprava za obchodovanie s drogami celkove deviatim cudzincom, medzi ktorými sú aj občania Austrálie, Brazílie, Filipín, Ghany alebo Nigérie, ako aj jednému Indonézanovi. Plánovaný trest smrti viedol k zhoršeniu vzťahov medzi Indonéziou a krajinami, z ktorých odsúdenci pochádzajú.

 

Generálny tajomník OSN vyzval indonézskeho prezidenta Joka Widodoa, aby "intenzívne zvážil zavedenie moratória na trest smrti v Indonézii", prípadne zvážil jeho úplne zrušenie.

 

Ostrý protest vyjadrila vo štvrtok EÚ - predseda Európskej rady Donald Tusk upozornil, že "trest smrti nie je odpoveďou na obchodovanie s drogami". Francúzsky prezident Francois Hollande vyhlásil, že bude až do poslednej chvíle bojovať za to, aby francúzsky občan Serge Atlaoui nebol popravený, lebo pre Atlaouiho "smrť nemôže byť trestom".

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies