Generálny tajomník OSN vyzval Irán, aby zastavil skúšky balistických rakiet

NETKY.SK • 9 Júl 2016, 14:13 • 2 min
Generálny tajomník OSN vyzval Irán, aby zastavil skúšky balistických rakiet

NEW YORK - Generálny tajomník OSN Pan Ki-mun vyzval Irán, aby zastavil skúšky balistických rakiet, pretože ich vykonávanie je v rozpore s dohodou o jadrovom programe Teheránu uzavretou vlani v júli medzi Iránom a šiestimi svetovými mocnosťami.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes agentúra AP.

 

Vo svojej správe o dodržiavaní historickej jadrovej dohody adresovanej Bezpečnostnej rade OSN (BR OSN) Pan Ki-mun uviedol, že skúšky balistických rakiet, ktoré Teherán vykonáva, prispievajú k zvyšovaniu napätia na Blízkom východe.

 

Bezpečnostná rada OSN vo svojej rezolúcii schválenej 20. júla 2015 okrem iného vyzýva Irán, aby nevykonával skúšky balistických rakiet schopných niesť jadrové hlavice. Keď však BR OSN o skúškach iránskych rakiet v marci rokovala, Rusko vyhlásilo, že Irán rezolúciu neporušuje, pretože "výzva" nie je požiadavka.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies