Generálny tajomník OSN Pan Ki-mun pricestoval na návštevu Viedne

NETKY.SK • 30 December 2015, 16:47 • 2 min
Generálny tajomník OSN Pan Ki-mun pricestoval na návštevu Viedne

VIEDEŇ - Generálny tajomník OSN Pan Ki-mun pricestoval dnes na návštevu Viedne, kde sa zdrží aj počas osláv príchodu nového roka, napísala agentúra APA.

slovakia

left justify in out

Program generálneho tajomníka budú napĺňať predovšetkým aktivity kultúrneho charakteru spoločne s rakúskym prezidentom Heinzom Fischerom.

Pan Ki-mun sa dnes stretol s rakúskym ministrom zahraničných vecí Sebastianom Kurzom. Politici okrem iného prebrali mierový proces v Sýrii, iniciovaný na konferencii o sýrskom občianskom konflikte vo Viedni. Témou rokovania bola ďalej úloha Viedne, ktorá je sídlom 37 medzinárodných organizácií, uvádza vyhlásenie rakúskeho ministerstva zahraničných vecí.

 

Ďalší program generálneho tajomníka bude mať prevažne kultúrny a súkromný charakter. Rakúsky prezident Fischer usporiada dnes večer na počesť Pan Ki-muna slávnostnú večeru. Silvestrovský večer strávia spoločne v opere na predstavení operety Netopier skomponovanej Johannom Straussom mladším vo Viedenskej štátnej opere. Na Nový rok bude Pan prezidentovým hosťom na novoročnom koncerte v Zlatej sále viedenského Musikvereinu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona