Generálny tajomník OSN Pan Ki-mun navštívil mesto Fukušima

NETKY.SK • 8 August 2011, 10:19 • 2 min
Generálny tajomník OSN Pan Ki-mun navštívil mesto Fukušima

Generálny tajomník OSN Pan Ki-mun navštívil mesto Fukušima

slovakia

left justify in out

img

Generálny tajomník OSN Pan Ki-mun dnes navštívil mesto Fukušima na severe Japonska, kde sa stretol s verejnými činiteľmi a ľuďmi vysťahovanými z oblastí okolo rovnomennej atómovej elektrárne poškodenej 11. marca zemetrasením a cunami.
      Pan Ki-mun, ktorý pricestoval v nedeľu na trojdňovú návštevu Japonska, hovoril so študentmi miestnej strednej školy a v popoludňajších hodinách miestneho času navštívi niektoré oblasti v meste Soma, ktoré bolo spustošené vlnou cunami.
      Jadrová elektráreň Fukušima-I, ležiaca 250 kilometrov severovýchodne od Tokia a 60 kilometrov od samotného mesta, bola tiež zasiahnutá zemetrasením a cunami a odvtedy z nej unikajú rádioaktívne látky. Desiatky tisíc obyvateľov boli nútené opustiť jej bezprostredné okolie.
      Z Fukušimy sa Pan Ki-mun ešte dnes vráti do Tokia, kde sa stretne s japonským premiérom Naotom Kanom a ministrom zahraničných vecí Takeakim Macumotom, s ktorými bude riešiť spôsoby posilnenia vzťahov Organizácie Spojených národov s Japonskom, uviedla agentúra Kjódo. Očakáva sa tiež, že generálny tajomník OSN požiada Japonsko o vyslanie vojenského personálu do mierovej misie v južnom Sudáne.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies