Generálny tajomník OSN Guterres pricestoval do Iraku na oficiálnu návštevu

NETKY.SK • 30 Marec 2017, 12:50 • 2 min
Generálny tajomník OSN Guterres pricestoval do Iraku na oficiálnu návštevu

BAGDAD - Generálny tajomník OSN António Guterres pricestoval dnes do Iraku, práve v období zhoršujúcej sa humanitárnej krízy spôsobenej niekoľkomesačným bojom proti extrémistickej organizácii Islamský štát (IS) v Mósule.

slovakia

left justify in out

Pomocná misia OSN v Iraku (UNAMI) oznámila, že Guterres pristál dnes na letisku v Bagdade a počas návštevy sa bude sústreďovať na zúfalú humanitárnu situáciu na území krajiny.

 

Vzhľadom na správy o stovkách civilistov zabitých náletmi v Mósule sa tiež v oznámení UNAMI uvádza, že "ochrana civilistov musí byť absolútnou prioritou".

 

Hovorca UNAMI Samir Ghattas oznámil, že Guterres sa stretne s irackým prezidentom, premiérom a predsedom parlamentu, potom odcestuje na sever na návštevu táborov s vysídlenými obyvateľmi.

 

Od začiatku vojenskej operácie zameranej na znovudobytie Mósulu vlani v októbri ušlo z tohto mesta pred bojmi vyše 350.000 ľudí, uvádza OSN.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies