Generálny štrajk uzavrel v Nepále školy a trhoviská, nepremáva ani doprava

NETKY.SK • 9 Jún 2016, 11:09 • 2 min
Generálny štrajk uzavrel v Nepále školy a trhoviská, nepremáva ani doprava

KÁTHMANDU - Nepál dnes ochromil generálny štrajk, ku ktorému vyzvala malá Komunistická strana Nepálu (maoistická), aby dosiahla prepustenie svojich stúpencov, zatknutých po predchádzajúcich protestoch. Zatvorené zostali školy a trhoviská, nepremáva ani doprava, informovala tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Polícia uviedla, že zatkla dnes ďalších 28 stúpencov strany, ktorí sa pokúšali presadiť štrajk a prinútiť motoristov v metropole Káthmandu, aby ho rešpektovali. V meste zdemolovali dodávku a podpálili taxík, nikto však nebol zranený.

Dvaja muži vydávajúci sa za cestujúcich postriekali taxík benzínom a podpálili ho, vodičovi sa poradilo ujsť.

 

Vládne úrady napriek štrajku zostali otvorené a ich zamestnanci nastúpili do práce. Mnohí vodiči však odmietli sadnúť do vozidiel a obchody zostali zatvorené zo strachu pred útokmi organizátorov štrajku, ktorí zvyčajne napádajú tých, ktorí ignorujú ich výzvy.


Komunistická strana Nepálu (maoistická) vznikla oddelením od hlavnej maoistickej strany, ktorá je vo vláde. Maoisti sú bývalí komunistickí povstalci, ktorí bojovali takmer 10 rokov proti vládnym silám, než sa v roku 2006 zapojili do nepálskej politiky.


V metropole Káthmandu boli posilnené bezpečnostné opatrenia a hlavné ulice stráži poriadková polícia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona