Generálny štrajk: Letecky sa do Tuniska ani von nedostane nikto!

NETKY.SK • 26 Júl 2013, 11:03 • 2 min
Generálny štrajk: Letecky sa do Tuniska ani von nedostane nikto!

TUNIS - Všetky lety do a z Tuniska dnes zrušia po začiatku generálneho štrajku, ktorý zvolali hlavné odborárske organizácie na protest proti zabitiu prominentného opozičného vodcu. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na tuniský úrad pre letectvo.

slovakia

left justify in out

"Všetky lety do Tuniska a von budú zrušené, pretože zamestnanci na letisku sa pridali ku generálnemu štrajku," povedal hovorca úradu. Konfederácia odborov UGTT chce štrajkom vyjadriť rozhodný odpor proti terorizmu a násiliu. 

Poslanca Muhammada Brahmího z arabskej nacionalistickej strany Ľudové hnutie zastrelili vo štvrtok pred jeho domom v metropole Tunis. Išlo už o druhý prípad zabitia predstaviteľa tuniskej opozície od začiatku tohto roku.

Po zverejnení informácie o zabití Brahmího vypukli vo viacerých mestách Tuniska rozhorčené protesty, ktorých účastníci sa dožadovali odstúpenia vlády vedenej umiernenou islamistickou stranou an-Nahda.

V Sídí Bú Zíd, kolíske revolúcie z roku 2011, ktorá inšpirovala udalosti takzvanej arabskej jari, demonštranti podpálili miestne sídlo vládnej strany. 

Tisíce protestujúcich sa zhromaždili aj pred sídlom ministerstva vnútra v Tunise. V meste Safákis polícia nasadila slzotvorný plyn voči stovkám ľudí, ktorí vtrhli do budovy vládneho úradu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies